Saavutettavuus
Saavutettavuus, Kokko-Kokki Oy vuodesta 1989
Etusivu   |  Saavutettavuus   |  Ohjeita   |  Yritys   |  Palaute   |  Sivukartta  

Googlen monet kasvot

Kun suomessa puhutaan hakukonenäkyvyydestä, on Google omaa luokkaansa. Tämän vuoksi kaikki toimet tehdään juuri Googlea ajatellen. Jos kyse on kansainvälisestä toiminnasta, on selvitettävä, mikä hakukone on eniten käytetty halutuissa kohdemaissa. Käytännössä monet asiat ovat kuitenkin yhteneviä Googlelle ja muille hakukoneille.

Googlen perustivat Stanfordin yliopiston tohtoriopiskelijat Larry Pagen ja Sergei Brinin. Internetosoite google.com rekisteröitiin vuonna 1997 ja vuonna 1998 perustettiin samanniminen yhtiö, jonka osoite oli autotalli Menlo Parkissa.

Tiedot

Google haluaa pitää tietoja salassa, mikä on ymmärrettävää. Toisaalta Google on utelias ja tietää hyvinkin paljon käyttäjistään ja heidän tottumuksistaan. Tätä tietoa voidaan käyttää kohdennetussa markkinoinnissa.

Monella on Google-tili ja siellä omat suosikit. Chrome-selain jää helposti päälle taustalle, vaikka selain suljetaan. Google maps antaa hyvät reittiohjeet, joiden avulla välttää ruuhkat. Vastineeksi näistä Google mm. tietää, missä käyttäjät liikkuvat.

Google on myös rehellinen. Jos sivustolle esim. laitetaan AdSense-mainoksia, sinne on lisättävä mukaan tarvittavat tietosuojalausekkeet.

Googlen yrityskulttuuriin kuuluu pysyä hyvissä väleissä käyttäjien kanssa. Don';t be evil - älä ole paha. Tämä näkyy mm. siten, että Google varoittaa hakutuloksissa epäilyttävistä sivuista eikä Adwords-kampanjaan voi tehdä täysin pieleenmeneviä mainoksia. Lisäksi hakutuloksissa ensimmäiseksi pääsevät parhaat sivut, sillä hakukoneoptimointi ei riitä, jos sisältö ei vastaa tarkoitusta

Saavutettavuutta vuodesta 2003 lähtien

Kokko-Kokki Oy
Rapakivenkuja 1 C 45, 00710 Helsinki
Gsm 040 5594 739 | email: saavutettavuus[at]omat.fi

Päivitetty 16.04.2015 Webmaster