Sijainti: Etusivu | Suosituimmat kuvat
pÅ svenska | in English | en français

Suosituimmat kuvat

mosaic pictures

På svenska | In english

Mikä on mieleisin kuva Mosaiikki tarinoita −valokuvasarjasta?

Vastaajien kesken arvotaan kolme palkintoa. Yksi palkinto sisältää 5 erilaista suosituinta korttia. Kortit ovat kaksipuolisia ja jokaisessa on kuvan nimi pistekirjoituksella sekä tekstitön sisäosa. Palkinnon arvo on 25 €.

Arvonnan voittivat Jonna, Saku ja Sari. Onnittelut voittajille..

kaksiosainen kutsukortti

Sähköpostiosoitteita käytetään vain arvontaan, jonka jälkeen tiedot poistetaan. Voittajien etunimet sekä äänestyksen tulos julkaistaan 13.2.2022 mennessä sivulla www.omat.fi/mosaiikki/suosituin.php sekä lisäksi Facebookissa ja Instagramissa.

Mosaiikki tarinoita −valokuvat postikortteina!

kaksiosainen onnitelukortti

Mosaiikki tarinoita −valokuvanäyttely on esillä Sellon kirjaston Galleria Annassa 4. − 28.1.2022

Nyt näyttelyn valokuvat ovat saatavilla myös postikortteina. Ne on valmistettu yksilöpainatuksena ja täysin näkövammaistuotteena. Kortit ovat kaksipuolisia ja jokaisessa on kuvan nimi pistekirjoituksella sekä tekstitön sisäosa.

Tilaa yksilöllisiä kortteja!
Kortteja voi tilata omaan käyttöön, hinta on 5 €/kpl ja vähimmäistilaus 10 kpl. Isommissa määrissä pyydä tarjous mosaiikki@omat.fi
Tauluja voi hankkia 100 e / vedos

instagram.com/terokokko_fi/?hl=fi
facebook.com/Mosaiikki−tarinoita

1. romulusi

Kuva ei sisällä tulkintoja, vaan tulkinnan teemme sinä ja minä. 
 Alhaalla vaaleanruskea ja keltaiseen vivahtava suomuiselta näyttävä seinä, joka kohoaa ylöspäin tummuuteen. Oikeasta yläkulmasta kohoaa kaareva putki, joka katoaa keskellä ylös. Se muodostaa ikään kuin kaarevan hatun kahden vaalean silmämäisen pisteen ylle.
Sulaa kultaa, juuri jähmettymässä. Pinta jo tummuu, tausta vielä hehkuu, ristiriitainen rajatila. Isäni oli kultaseppä, katselin usein miten hän sulatti kultaa.

Valitse

2. karrakis

Valokuvan kokemiselle annettu aika useimmiten lisää sen monitasoisuuden merkitystä.
 Persikanväristä utua, jossa alaosassa on selkeämpiä kaaria ja oikealla keskellä valkoisempi alue. Aivan kuin persikanväristen pilvien lävitse siilautuisi auringonpaistetta.
Kuva imee sisäänsä, johonkin pehmeään, hunajaiseen. Mukava tunne.

Valitse

3. nesurgam

Abstrakti valokuva voi liikkua ajassa tai tulevaisuudessa.
 
Pyöreitä muotoja tummanpunaisesta vaaleampaan. Vasemmalta aika ylhäältä lähtee valkoisempi alue, joka osittain kulkee alas asti ja osittain kiertyy keskelle. Valkoisempi alue näyttää hieman norsun päältä ja kärsältä.
Tässä on herkkä viritys, jopa eroottinen, noihin vaaleanpunaisiin sokkeloihin olisi mukava kadota.

Valitse

4. syavin

<p>Käännä kasvosi kohti aurinkoa, <br />
niin et voi nähdä varjoa.<br />
Helen Keller

 Tausta on musta. Oikealta ylhäältä lähtee hieman punertavaa usvaa, joka jatkuu kolmena alaspäin kulkevana valkoisena pisteenä. Tämän alle muodostuu punainen pallo, joka on keskeltä keltainen.Tämä on salaperäisessä tummuudessaan hiukan pelottava. Ollaanko siinä joutumassa, jonkin pahan kitaan?

Valitse

5. iqonos

Valokuvan hetkellisyys voi luoda erilaisen maailman kuin näemme. 
 Tausta on musta. Ylhäällä keskellä valkoinen alue, josta lähtee oikealle oranssi alas asti ulottuva alue. Tämä yläosassa on kaksi valkoista pistettä ikään kuin silmät. Ylhäältä melkein oikeasta reunasta kulkee ohut tumma alue alas vasemmalle. Vasemmassa alareunassa on kaksi valkoista aluetta.
Kuvan sävyt luovat pehmeää kauneutta, mutta valot ja varjot dramatiikkaa. Onko viisto arpi poikki kuvan muisto jostain ikävästä?

Valitse

6. krantor

Jokaisella valokuvalla on muistoissaan hetkiä ennen ja jälkeen kuvan ottamisen. Keskirivi<br />
Yläosan vaaleanruskea alue häviää alaspäin kohti tummaa aluetta. Yläosan keskellä on valkoinen alue, joka tummenee oikealle. Tämä valkoinen alue näyttää hieman nahkamaiselta.Mieleen tulee vähän ristiriitaisesti pyydystävä verkko ja pyörre, joka imaisee mukaansa. Alhaalla on synkkää, ylhäällä valoa. Kumpaan joudutaan?

Valitse

7. margatkea

Katsoja näkee asioita oman maailmansa kautta. yläosa on kokonaan keltainen; oikeassa reunassa vaaleamman keltainen ja vasemmassa reunassa kirkkaankeltainen. Yläosan kirkkaankeltaiset ympyrän muotoiset alueet kulkevat kohti alaosaa. Tämä näyttää hieman keltaiselta norsun jalalta.Valon ja pimeyden reunalla. Hunajainen keltainen houkuttelee pysymään valon puolella.

Valitse

8. oendor

valokuvissani näkyy arvoni ja asenteeni, jotka voivat muuttua, mutta 
ne ovat jo tallentuneet kuvaan. 
 keskimmäisin kuva<br />
Vasemmasta alareunasta nousee mustasta taustasta vaaleanpunaisia lehtiä yli koko kuvan. Ne muuttuvat oikeassa yläreunassa lähes violeteiksi. Oikeassa yläreunassa on puolikas soikeasta valkoisemmasta alueesta. keskiosa on kuin punaisia terälehtiä. 
Tässä on julistusta, vaaleanpunainen yrittää vaikuttaa alhaalla olevaan mustaan, tosin hienovaraisesti.

Valitse

9. polismas

Kuvasarjoilla pyritään luomaan ehyt ja esteettinen kokemus, joka on vuorovaikutuksessa kanssasi.
 Tausta on musta. Oikealta lähes koko kuvan korkeuden verran tulee käytävämäinen tai putkimainen alue vasempaan reunaan ja loppuu valkoiseen reunukseen. Alue on oikealla valkoinen ja muuttuu pinkiksi ja rakeiseksi. Tämä näyttää hieman käytävän suuaukolta tai esim. avoimelta kalan suulta. 
Kova on voittanut pehmeän, kuplat ovat jääneet sen vangiksi. Aistin tässä dramatiikkaa.

Valitse

10. meufrat

Mieluummin enemmän onnea kuin järkeä. Melkein koko pinnan täyttää kirkkaankeltainen röpelöinen alue, jossa on oikealla keskellä muutamia mustia reikiä. Huomaatko alhaalla olevan sydämenmuotoisen alueen?
Keltaisen pinnan alla kuplii jotain uutta, osa siitä näkyy jo. Ilmassa on odotusta.

Valitse

11. iterminus

Valokuva heittää kaksiulotteiset tummat varjot kohdatessaan valo. Osa havaintoa on varjojen liike.
 Alarivi<br />
Mustalla taustalla näyttää kuin taivaalle kohoaisi punaisia liekkejä. Keskellä ylhäällä on pilvi, jossa on ikään kuin kaksi silmää. Vasemmalla nousee varsi, joka näyttää kuin tulessa olevalta oksalta. Se on tumma, mutta heijastaa osittain värejä. Oikealla keskellä on pieni valkoinen alue. 
Mikä se oli? Jokin lävisti kuvan.

Valitse

12. irhenvar

Kun katson tähtiin,<br />
niin en katso tulevaisuuteen<br />
vaan menneisyyteen Mustalla taustalla on tummanpunaista. Alhaalta vasemmalta nousee kuin ruskea puun runko, joka kulkee kuvan poikki oikeaan yläreunaan. Tämä runko tummenee lopuksi. Rungon yläosan ja alaosan luona ovat pienet valkoiset alueet. 
Musiikkiahan se. Siihen se jäi väräjämään.

Valitse

13. thailassa

Valokuva on ajan vanki, mutta kun sulkee silmänsä, se antaa mielikuvitukselle tilaa kulkea ajassa. Mustalla pohjalla violetti ylösalaisin oleva v-kirjain. Se on kuin pyörteinen myrskypilvi, jota puhalletaan ylöspäin.Kolmessa rivin viimeisessä kuvassa on kaikissa jotain sekaisin, peruuttamattomasti. 
Tämä tuntuu romahtavan.

Valitse

14. talderaan

Kuvasarjoja voi rakentaa ja hahmottaa, jotta ne muodostaisivat jotain enemmän kuin kuva. Tausta on pinkki ja siinä on pinkkejä suortuvia. Taustalla on myös valkoisia alueita, jotka päätyvät mustaan alueeseen ylhäällä vasemmalla.Tässä tapahtuu räjähdys.

Valitse

15. kamito

Aikaa en voi pysäyttää. Valokuva tallentaa rajattuja hetkiä, muistoja ajasta.
 Oranssia epätasaista viivaa. Alhaalla oikealla on valkoisia alueita. Vasemmassa yläreunassa vierekkäin muutama vaalea ympyrä. 
Tämä on liekeissä, suurimmaksi osaksi jo palanut.

Valitse

16. kutapau

Katsoessa valokuvaa pidempään se voi avata uusia maailmoja. Sinulle syntyy yhteys valokuvaan. Vaaleanruskeaa, jossa keskellä pystyssä oleva soikio. Vasemmalla keskellä selkeitä viivoja vaalealla ikään kuin läpikuultavalla pinnalla.Kirkuvista naarmuista huolimatta, keskellä olevan kuplan tuijotus vangitsee.

Valitse

17. onaboo

Valokuva voi viedä meidät menneisyyteen, hetkiin muistoissamme. Mustalla pohjalla soikeita punaisia toisiinsa sulautuneita alueita. Vasemmalta keskeltä lähtee valkoinen alue, joka ulottuu lähes keskelle kuvaa.Tässä on valtavasti elinvoimaa, se pyristelee jotain vastaan, ehkä onnistuukin.

Valitse

18. nandor

Valokuva voi ehdottaa mahdotonta todellisuutta, joka ei romahda, mutta voi saada sen sortumaan. Vasen alakulma on musta. Se muuttuu keskelle mentäessä vähitellen oranssiksi. Vasemmalta ylhäältä kaartuu alas neljä mustaa ”hämähäkin” jalkaa vierekkäin. 	 Lisäksi pari mustaa jalkaa kaartuu ylöspäin.Jähmettynyt purskahdus, muisto muinaisesta polttavasta tapahtumasta. Kuva nosti sen taas mieleen.

Valitse

19. terenginar

Valokuvaan voi piirtyä merkityksiä katsojalle tunnusomaisista muodoista. vasemmasta ala- ja yläreunasta alkaa kirkkaankeltainen käytävän” seinä, joka kulkee kaukaisuuteen päätyen kuvan oikeaan reunaan. Tämä näyttää ikään kuin pystyyn nostetulta kuplivalta keltaiselta pyramidilta.Tässä olisi rauhaisa näkymä, ellei tuo kolmiomainen valokiila sähköistäisi tunnelmaa. Se ei kuitenkaan paljasta paljoakaan.

Valitse

20. tollanoa

Inhimillisen tiedon keskellä,<br />
ihminen on vain pieni lastu,<br />
joka tunteiden tuulilla ratsastaa.<br />
Tero Kokko Mustalla taustalla vasemmalta ruskeista kivistä muodostuva kaareva aita suippenee oikealle ylös.Melkein kuulee, miten verkkomainen aine ritisee. Ja on pakko jäädä odottamaan milloin pisara putoaa.

Valitse

22. mygeseto

Tanssi sieluni, tanssi, <br />
älä koskaan opettele marssimaan Mustalla taustalla keskellä oranssi ympyrä. Ympyrän väri liukuu keltaisen ja punaisen kautta oranssiksi. Keskialueen ympyrän yli menee pystysuunnassa oleva musta putki.Kalterien taakse vangittu valo paljastaa jotain. Ehkä tärkein on kuitenkin valo itse, että se on olemassa.

Valitse

23. rathos

Katsoja, aika ja ympäristö vaikuttavat valokuvan tulkintaan. Keskellä on soikea beige alue, joka muistuttaa parrakkaita kasvoja. Siinä on ikään kuin suuri kupera hattu, jonka vasemmassa reunassa on myös hieman mustaa.Kun liskon munasta syntyi maapallon ensimmäinen lintu, se saattoi olla yhtä hämmästynyt kuin tämä.

Valitse

24. oneume

Valokuvaus on valolla piirtämistä, jossa valokuvaajalla on oma kädenjälkensä. Mustalla taustalla punaisia ja violetteja revontulia taivaan poikki. Näyttää myös siltä kuin alhaalla olisi musta mäki, jonka takaa heijastuu punaista valoa pilviä kohti.Kun jotain saavuttaa, aina ilmestyy seuraava taso näkyviin. Haasteet eivät lopu, ja se on hyvä.

Valitse

25. tattoonie

Vvalokuva on sekunnin murto osien muodostamien hetkien muodostamaa valokuvaa. Kirkkaansinisellä taustalla keskellä isoja pinkkejä pyörylöitä. Ylhäältä tulee kirkas valo, joka saa pyörylöiden yläosat näyttämään valkoisilta.Elämä kukkii iloisen porinan säestämänä, ikuisella sinisellä pohjalla.

Valitse

26. ifiorina

Kamera muokkaa valokuvaajaa.
 Rivi 1<br />
Mustalla taustalla keltainen juuri tai lonkero kulkee alaosan poikki. Yläosassa juuren tai lonkeron yläpuolella on kirkkaankeltainen alue. Juuren tai lonkeron alla on keltainen pyöreähkö esine, jonka tunnistaa siitä, että reunat tummenevat ja keskellä on pieni hyvin voimakas keltainen kohta kuin aurinko, joka valaisee maisemaa
Nämä vierekkäiset kuvat ovat sisaruksia. Kummassakin ohut juonne alareunassa etenee myllerryksen keskellä kohti parempaa tulevaisuutta.

Valitse

27. igeonosis

Valokuvaajan tarina on jäljitettävissä hänen jättämistään sirpaleista.
 Mustalla taustalla keltainen kiiltävä alue. Alue alkaa oikeasta alareunasta ja nousee puoliväliin vasenta reunaa. Tämän yläpuolella on keltaisia juovia, jotka ikään kuin valuvat reunan yli. 
Tässä myllerrys melkein nielaisee etenevän juonteen.

Valitse

28. draszi

Usein erilaisuuden näkeminen ja hyväksyminen on rikastuttavaa,<br /> mutta se ei tarkoita, että kaikkea tarvitsee hyväksyä. rivi 2<br />
Mustalla pohjalla alhaalla keskellä pyöreä keltainen alue. Sen oikealla puolella ylhäällä vaalea putki. Vasemman puolen peittää valkoinen tiheä ”oksisto.
Keskellä kuumaa ja laidoilla intensiivistä kihinää. Siitä on syntymässä jotain määrätietoista, hyvin organisoitunutta ja kiinteää.

Valitse

29. idamogran

Hetkemme rakentuu menneisyytemme kokemuksille.
 Mustalla pohjalla keskellä tummanpunaisia alueita. Ikään kuin mustassa yössä mäkistä maisemaa valaistu punaisella valolla. 
Tumma synkkyys on melkein ottanut vallan, mutta jossain taustalla yksi, iso olio hehkuu vaimeasti.

Valitse

30. iminbari

Jos haluaa tietää valokuvan merkityksen valokuvaajalle, on tunnettava hänen tarinaansa.
 mustalla taustalla ylhäällä vasemmalla terävä kolmio, joka jatkuu tummana alas asti. Takana keskellä keltaista ikään kuin maisemaa, jossa on kiviä ja renkaita. 
Vasemmalla orastaa jotain terävää, kovaa ja täsmällistä. Pystyykö se tyynnyttämään vallitsevan vulkaanisen möyrinnän?

Valitse

31. vulcain

Valokuva rakentuu kerroksittain kuin sipuli, josta voi aina löytää uusia ulottuvuuksia. 
 Vasemmalla melkein mustaa ja oikealla keltaista, joka muuttuu lähes valkoiseksi. Alhaalta oikealta nousee tumma juova vasemmalle ylös. Juovan alaosasta lähtee oikealle ylös kirkkaita putkimaisia ”oksia. 
Näyttää siltä, että terävä, kova ja täsmällinen on sulamassa, polttavalle kuumuudelle ei voi mitään.

Valitse

32. koboli

Aina ei voi rakastaa, <br />
voi vain olla uskollinen<br />
Guy de Maupassant
 Vaaleankeltaisia pyöreähköjä alueita. Alhaalla lähes keskellä on valkoinen alue, joka nousee ylöspäin. Väreinä myös tummaa ja pinkkiä. 
Jäljellä on hehkuvaa massaa, joka yllättäen rupeaa järjestäytymään selkeäksi virtaukseksi ylös oikealle. Jossain on liikkeelle saattavaa voimaa.

Valitse

33. asolaria

Valokuvien omintakeisuus on erilaisuutta. Erilaisuuden näkeminen ja hyväksyminen voi rikastuttaa omaa elämää . 3 rivi<br />
Mustalla taustalla vinoittain oleva vaaleanharmaa laatikko, jonka paksuista seinämistä osa on sumeita. Vain vasemmalla alhaalla on selkeämpää muotoa ja muu on sumeaa. Kuvan vasemmasta alareunasta alkaa putkimainen alue, joka kaartaa oikealle ylös ja muuttuu ensin utuiseksi ja sitten valkoiseksi. Oikeassa yläreunassa näkyy hieman keltaista.Kaikki kiteytyy ja jähmettyy kultaisen ytimen ympärille, silti koko hökötys on menossa jonnekin.

Valitse

34. coruskant

Valokuvalle on tarjolla tekstivastine, joka kuvailee sen, ja joka voi auttaa sisällön ymmärtämistä.
 Mustalla taustalla hieman vasemmalla keskellä neljä keltaista aluetta, joiden ympärillä on punaista, joka muodostaa pyöreän yhtenäisen alueen. Tämän yläpuolella ja oikealla puolella vaaleanruskeaa alaosasta punaista harsomaista aluetta, jossa ylhäällä on valkoinen kohta. 
Paino lisääntyy, kaikki hidastuu ja jäähtyy, mutta liike jatkuu melkein huomaamatta edelleen.

Valitse

35. ikashyyk

Abstraktin ymmärtäminen ei aina ole sen tarkoitus. Siksi se onkin suuri haaste.
 Mustalla taustalla ylhäällä oransseja ja alhaalla kirkkaankeltaisia isoja vahvoja muotoja. Alaosan epätasaiset putkimaiset muodot kulkevat kuvan poikki loppuen hieman ennen oikeaa reunaa. Kirkkain vaaleankeltainen alue on vasemmalla alhaalla. 
Alkaa leimuta, pyörteet lisääntyvät, ei tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi. Ihan kuin elämässä.

Valitse

36. idagobah

Valokuva voi erilaisuudessaan olla myös itsekkyyttä, joka menee yhteisöllisyyden ulkopuolelle.
 Sarjan vähäeleisimpiä kuvia. Musta tausta. Vasemmassa reunassa keltainen pallomainen alue. Vasemmasta alareunasta keskelle puoliväliin ulottuva valkoinen viiva, josta ylös vasempaan yläreunaan kulkee ohut punainen viiva.
Palo hiipuu, kovuutta ilmenee, pimeys ottaa vallan.

Valitse

37. icentauri

Tietomme ja käsityksemme ovat yhteisömme muokkaamia.
 4 rivi<br />
Mustalla taustalla ylhäältä melkein koko kuvan täyttävä puoliympyrä, jonka yläpinta on kuin harmaata aamun usvaa. Keskellä reunan yläpuolella valkoinen oranssiksi muuttuva ympyrä ikään kuin aurinko nousemassa usvan keskellä. Reunan alapuolellakin on samaisia alueita, mutta niissä usvassa on hieman vihertävä sävy. 
Monen lujan kalvon alla, kaarien vankina, hehkuu jokin hyvin kirkkaasti.

Valitse

38. amustafar

Iloitse sielu,<br />
kaikesta hyvästä mitä on.<br />
katso päivien hyviin hetkiin, <br />
älä suruun ja murheeseen huku<br />
Tero Kokko 8.9.97 Mustalla taustalla oikealla koko kuvan ylittävä valkoinen kolmiomainen alue, jonka yläreunasta vasemmalle lähtee punatiilen sävyinen lähes kaksi- kolmasosaa kuvasta täyttävä alue. Alueessa on kolmiomaisia eri sävyisiä kohtia ja keskellä on täysin musta kohta.Nyt on järjestystä, kolmiot pitävät valtaa, mutta nekin ovat pahasti naarmuttuneita.

Valitse

40. caladani

Valokuvaajalla ei ole suhdetta kuvaamiseen, vaan siihen, mitä kuvaa.
 Mustalla taustalla oikeaa puolta hallitsee vaalea hieman kellertävä alue. Sen yläpuolella on vaalea iso alue ja samanlainen on myös vasemmalla puolella. Molemmat vaaleat alueet ovat korkeussuunnassa keskellä. Ylhäältä vasemmalta kulkee vaalea putkimainen alue kaartaen yläosan poikki oikealle ja kohti oikeaa reunaa tullessa häviten usvamaiseksi. Keskeltä putken alta lähtee valkoinen ohut harmaa nuoli, joka loppuu alhaalla oikealla olevaan vaaleaan alueeseen. 
Nyt valokeilaan on joutunut se itu, josta kaikki uusi kasvaa.

Valitse

41. chulaki

Valokuva luo mahdollisuuden vangita suhteita ja ulottuvuuksia.
 mustalla taustalla ylhäällä vasemmalla kaksi valkoista aluetta, jotka heijastuvat yläosan muodoista. Osa pinnoista on valkoisia. Vasemmalla alhaalla utuisella taustalla on keltainen pallo. Sen takana alhaalla on keltainen paksu putki, joka osuu oikeaan alareunaan. 
Vanhojen väsyneiden loisteiden keskelle on syntynyt häiriö, uusi kipinä.

Valitse

42. getren

On turvattava
Jumalaan, mutta<br />
silti jatkettava
soutamista.<br />
Venäläinen sananlasku.</p> Mustalla taustalla usvaisia vaaleita osittain jopa valkoisia pilviä kuin kuva universumista. Vaihtoehtoisesti keskellä vaalea ihminen kädet levällään kuvattuna ylhäältä.
Nämä hitaat voimat kohtaavat kuin mannerlaatat. Kaikki muuttuu verkkaisesti, mutta rajujakin roiskeita voi syntyä milloin vain.

Valitse

43. ahoth

Valokuvaaja haluaa avata omaa maailmaansa ja näin rikastuttaa sinun maailmaasi. rivi 5<br />
Punertavaa, joka muuttuu vaaleanruskeaksi. Sen keskellä vaalea pallo. Keskelle lähtee kellertävä juova, joka muuttuu mustaksi alaspäin kulkevaksi juovaksi. Keskeltä ylhäältä lähtee vaaleanharmaa alue kohti oikeaa alareunaa.Kaikki pyörii kauniisti kuin hitaassa valssissa, mutta läsnä on myös siriseviä säröjä ja tyhjiä kohtia.

Valitse

44. avegalle

Jos valokuvan ja katsojan välillä ei ole yhteyttä, valokuva jää ontoksi. Vaaleansinisellä utuisella taustalla oikealta ylhäältä kulkee valkoinen paksu juova keskelle kuvaa muuttuen ensin harmaaksi ja lopulta mustaksi. Jatkuu vaaleana kuvana alareunaan asti. Keskellä olevasta vaaleasta alueesta lähtee ylös vasemmalle musta palkki. Keskellä on putkimainen osuus kohti vasenta reunaa , jossa on puolipyöreä vaalea alue, jonka sisällä on musta neliömäinen esine.Tästä voi kehkeytyä vahva konstruktio, mutta kitka on selvästi läsnä ja nähtävissä.

Valitse

45. anarn

Minulle valokuvan merkitys on syntynyt jo aiemmin. mustalla taustalla edestä vasemmalta lähtee punertava nauha yli keskialueen. Sen takaa nousee saman värinen paksumpi hieman piikikäs nauha keskelle yläreunaan. Aivan vasemmassa reunassa ohut harmaa nauha lähtee vasemmalle ylös osuen melkein vasempaan reunaan. Taustalla on utuisia eri punaisen keltaisia usva alueita.Terävän kiilan johdolla uusi järjestys vyöryy näkyviin.

Valitse

46. myellowston

Abstrakti valokuva voi herättää ajatuksia ja antaa katsojan päättää, onko sillä merkitystä.
 Mustalla taustalla vasemmalta alhaalta ylös yli puolenvälin kulkee sinisellä pohjalla mustien ylöspäin olevien juovien nauha, jossa myös valkoista. Keskeltä alaspäin, ei ihan alareunaan, suora valkoinen ”viiva”. Oikealla keskellä melkein koko kuvan alalta on pystysuora vihreä leveä usvainen viiva alas asti, josta lähtee ohut viiva kohti keskellä olevaa valkoista aluetta.
On riittävän viileätä, jotta vihreä voi astua esiin uutena elementtinä.

Valitse

47. mordos

Katsojan oikeus on luoda omia näkemyksiä, jotka rikastuttavat valokuvan tarinaa.
 Mustataustainen kuva, jossa oikeassa reunassa ohuesti sinistä usvaa. Vasemmalla alhaalla keskellä kellertävä soikiomainen alue, jonka yllä kiemurtelee vihreä usvainen viiva melkein yläreunaan.
Vihreä karkaa matkalle ja leviää laajalle.

Valitse

48. avorlon

Abstrakti on haaste Ihmiselle, sillä ihminen haluaa löytää merkityksen näkemälleen. rivi 6<br />
Vasen puoli on kuin vaaleansininen vesiputous, jonka päällä leijailee valkoisia jääpalamaisia pienehköjä kappaleita. Ne ikään kuin kasvavat puumaisesti ylöspäin. Yläosassa kappaleita on harvemmassa mutta laajemmalla alueella kuin alaosassa. Ne leviävät kuin lehtipuun oksat.
Alhaalla lähtee toinen yhtä paksu vaakasuuntainen paloista koostuva puu. Se on mustaa taustaa vasten ja tummempi kuin toinen. Ikään kuin valo olisi tullut palojen läpi. Oikealla nousee ohut sininen usvaviiva ylöspäin.Lähikuvassa näkyy jääkiteitä ja vaimeata valoa kylmenemisen seurauksena.

Valitse

49. gaina

Uskomukset ja traditiot vaikuttavat valokuvan näkemiseen, vaikka kyse on sinun kokemuksestasi kuvasta. 
 Mustalla taustalla alareunasta nousee metallisia paksuja tankoja, joissa on valkoisia alueita. On epäselvää, mikä on taustaa ja mikä heijastetta. Ylhäällä keskellä on keltaisen valkoinen alue, joka voi olla taustaa tai heijastetta. Vasemmassa yläkulmassa on taustalla punaista. Oikealla on pienehkö keltainen hieman pitkulainen alue. Sielläkään harmaammassa alueessa ei tiedä, onko se taustaa vai ei. Yksi mahdollisuus on, että etualalla on metallista ”aitaa,” sen alaosassa on tummaa maata ja yläosassa punaisia ja keltaisia valoja yössä.
Yllättäen kaikki järjestyy jäykäksi, staattiseksi konstruktioksi. Se ehkä pyörii hitaasti.

Valitse

21. nekhemet

Hetki, jolloin valokuva luodaan, ei ole yhtenäinen. Kyse on sekunnin murto osista, jossa osat valokuvasta valottuvat ennen toisia. alempi rivi<br />
kuvan yläosasta kolmasosa on mustaa. Alaosa on valkoista ja rusehtavaa hieman pumpulimaista aluetta.Tekstuuri ja sen kuviot ovat katoamassa pimeyteen. Sisältääkö se viestin, pitäisikö ymmärtää?

Valitse

39. taltair

Ikä on muuttanut ja muokannut meitä. Muutokset vaikuttavat siihen, miten ja mitä haluamme katsoa enemmän kuin siihen, miten katsomme .
 Mustalla taustalla alhaalta keskeltä kulkee melkein vaakasuora punainen alue vasemmalle. Vasemmalta kulkee ylöspäin viivamaisia alueita, joissa on vihreää ja vahvan vaaleansinisiä juovia yli kuvan. Oikealla ennen reunaa on valkoisia pallomaisia alueita päällekkäin, kuin heijasteita.
Vahva, kylmä sininen on ottamassa paikkansa. Tuli on katoamassa, mutta valoa on silti jäljellä.

Valitse


<< Saavutettavuuden historia | Saavutettavuus >>
Etusivu

Tero Kokko   |   Rapakivenkuja 1 C 45   |   00710 Helsinki, Suomi-finland
Puh: 040-5594 739   |   saavutettavuus [at] omat.fi   |   www.terokokko.fi
Saavutettavuus fb

palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja