2, 1383 Mosaiikki tarinoita

Mosaiikki tarinoita

Mosaiikki tarinoita silmä

Tarinoita muodosta ja väristä.

On kolmen erillisen, mutta silti yhtenäisen valokuvasarjan kokoelma. Usein kiire ja asioiden tavanomaisuus saattaa estää meitä näkemästä asioita. Näkövammaisena olen saanut käyttöön suurennuslaitteen, joka helpottaa asioiden näkemistä. Pienet yksityiskohdat voivat olla hyvin kiinnostavia, kun ne näkee ensimmäisen kerran vähän erilaisessa valossa.

mosaiikki tarinoita Sellon kirjastossa

Mosaiikki tarinoita 11-28.1.2022 valokuvanäyttely

Tero Kokko
Sellon kirjaston Anna galleria

Tarinoita muodosta ja väristä

Sellon kirjasto
Leppävaarankatu 9
02600 Espoo

Trilogian valokuvat on otettu apuvälineellä ja valintakriteerinä on ollut mm. se, että jos asia tai paikka on tunnistettavissa kuvasta, kuvaa ei ole otettu mukaan.

Abstrakti taide on osalle meistä täysin salattu maailma. On vain ihmetys, miksi sitä on tehty. Onko mahdollista ymmärtää jotain, mitä ei ymmärrä? Jos poistetaan puhe, kommunikaatio kahden henkilön välillä voi toimia muotojen ja värien kautta. Kuvallinen kieli on siis matka meidän kahden välillä.

Kyse on ehkä erilaisuuden hyväksymisestä. Me emme kuule aina edes toisiamme, saati sitten erilaista tapaa tuoda itseään esiin, mikä voisi olla ikkuna rikkauteen.

Näkövammaisena, kun näkö on vuosien myötä heikentynyt, on se saanut minut näkemään maailman eri tavalla. Välttämättä maailma ei ole muuttunut, vaan minä.

Tuomas Akvinolainen lausui 1200 -luvulla estetiikan perustana olevan: "Aisteja ilahduttaa sopusuhlaisuus". Tätä löytyy luonnossa ja taiteessa.

Luonnosta löytyy paljon symmetriaa. On kyse universumista tai mikroskooppisen pienistä muodoista aina löytyy tiettyjä säännöllisiä muotoja. Valokuvat ovat vuosina 2018-2019 otettuja kuvia.

Kun asioita suurennetaan huomattavasti, makrotasoltakin voi löytää universumin, erilaisen, mutta kuitenkin niin tutun. Tämä kuvasarja haluaa kuvata ja näyttää juuri sitä.

Mosaiikki tarinoiden kuvasarjat

Ensimmäinen lause

Ensimmäinen lause on kuin puhumaan oppivalla lapsella. On paljon äänteitä ja opetellaan sanoja, mutta mikä on se ensimmäinen lause. Tunnistaako sen, vai onko se pelkkää jokeltelua?

Näetkö sitä?

On kuin kohta olisi aloittamassa koulunkäynnin. Maailmassa on paljon ihmeteltävää, mutta asioissa on jo oma rytminsä ja asioita voi nähdä jo eri katsantokannoilta.

Universumin lapset

Kun nuori on teini-iässä, koko maailma on edessä. Mutkikkaammatkin asiat, monivärisyys ja monet taidot ovat kehittyneet ottamaan maailman vastaan. Osataan jo olla omaa mieltä, vaikkei se kaikkia miellyttäisikään. Osataan myös perustella omaa näkemystä.

Mosaiikki tarinoita kuvasarjan neljä kuvaa, jotka olivat Malmilla väreilyä yhteisnäyttelyssä
Malmilla v. 2018 keväällä vareilyä yhteisnäyttely

Neljä alkuperäistä ;.

Näissä kuvissa on muun muassa sammalta, puuta ja jäätä. Minulla on edessä mielenkiintoinen matka suurennuslaitteen kanssa. Ajatus on jo aikoinaan kiteytetty näin.

"tehtävästä tutkia outoja maailmoja. Etsiä uusia eliömuotoja ja kulttuureita. Mennä rohkeasti sinne minne ihminen ei ole ennen mennyt
U.S.S. Enterprice"

Koska kuvattavat kohteet ovat minulle ilman apuvälinettä mahdottomia nähdä, ne voisivat olla myös toisia aurinkoja jossain avaruudessa. siksi kuvat on nimetty eri aurinkokuntien mukaan.
Sigma dragon
Ophiuchi
Ksii bootis
Beta hydri

Malmilla 2018

Keväällä 2019 oli kaksi kuvaa esillä Abs traho yhteisnäyttelyssä .


Tero Kokko Mosaiikki sarjan tulostusta Oodissa
Oodissa tulostamassa Ensimmäinen lause -kuvasarjaa

Mosaiikki tarinoita kuvasarjan ufoksi kutsuttu punainen ympyrä, josta haarautuu punaista materiaalia
Mosaiikki tarinoita kuvasarjan ufoksi kutsuttu punainen ympyrä

Vieraskirja

Annathan palautetta ja seuraa mitä muut kirjoittavat Facebookissa

Mosaiikki tarinoita facebookissa
www.facebook.com/Mosaiikki-tarinoita

Tai puhelimellasi vieraskirja@omat.fi osoitteeseen. Näin kaikki voivat antaa palautetta ja lukea tervehdyksesi facebookissa

Tero Kokko   |   Rapakivenkuja 1 C 45   |   00710 Helsinki
Puh: 040-5594 739   |   saavutettavuus [at] omat.fi   |   www.saavutettavuus.fi
Saavutettavuus facebookissa

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja