Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Häränfile wellington

Häränfile wellington

0,5 kg härän ulkofilettä

2 rkl öljyä

ripaus suolaa

ripaus rouhittua pippuria

1 dl jauhettua broilerin tai porsaanlihaa

1 sipuli

1 dl herkkusieniä

2 rkl hienonnettua persiljaa

1 rkl voita

voi tai paistostaikinaa

1 kananmuna

Puhdista file kalvoista. Ruskista pinta kevyesti ja hiero siihen mausteet. Hienonna sipuli, viipaloi herkkusienet ja hauduta niitä persiljan kanssa voissa, kunnes sipuli on pehmeää.

Kauli voitaikinasta leivinpaperin päälle iso ohut levy. Sekoita sipulit, herkkusienet ja kananliha massaksi. Peitä file massalla ja laita taikinan päälle. Kääri voitaikina rullalle ja laita saumapuoli alaspäin. Muista poistaa turhat vehnäjauhot taikinan pinnalta. Taikina on hyvä saumata huolellisesti kiinni kylmän veden avulla. Painele haarukalla pintaan muutama höyryreikä ja voitele kananmunalla. Kypsennä ensin 200 asteessa 10 minuuttia ja sitten 180 asteessa 25 40 minuuttia halutusta kypsyysasteesta riippuen. Anna kypsän fileen levätä lämpimässä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista, jotteivät lihasnesteet valuisi ulos.

P.S. Tarjoa madeirakastikkeen kera (ks. 1.13.20). Madeira kastike on punaviinikastike, jossa punaviinin tilalla käytetään madeiraa. Täytemassassa voit käyttää myös pieniksi kuutioiksi leikattuja juureksia ja sieniä. Jos haluat tehdä annoksina, voit käyttää härän ulkofilettä.

Leikkaa siitä noin 150 g:n painoisia pihvejä ja nuiji ne kevyesti ennen ruskistamista.

Perunavaihtoehtoina voit käyttää uuni , valkosipuli tai yrttiperunoita. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 20.09.2015 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0