Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Shammpanjamelonit

shampanja melonit

1 hunajameloni

5 dl vettä

1 dl sokeria

2 dl kuohuviiniä

Halkaise hunajameloni pitkittäin kahtia. Poista lusikalla keskellä oleva siemenkerrostuma. Leikkaa palloraudalla tai pikkulusikalla meloninlihasta palloja. Voit myös leikata kuoren irti ja kuutioida meloninlihan. Valmista sokeriliemi sekoittamalla sokeri kuumaan veteen. Voit parantaa makua tilkalla sitruunamehua. Jäähdytä liemi. Laita meloninpalat maustumaan sokeriliemeen. Näyttävyyttä saat, kun koristelet pitkulaiset tarjoilulasit sokerireunuksella. Kostuta lasin suuaukko vedessä ja pyöräytä se lautasella, jossa on hienoa sokeria. Nostele melonit varovasti tarjoilulasiin, ettei sokerikerros hajoa.

Nosta viileässä olleet melonit pöydälle. Avaa kylmä kuohuviinipullo ja kaada lasit varovasti puolilleen.

Täytä lasi kylmällä sokeriliemellä. Koristeluun voit käyttää viinirypäleitä, sitruunaviipaleita, mintunlehtiä tai kermavaahtoa.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 06.05.2018 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0