Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Puolukkajäädyke

Puolukkajäädyke

2 dl puolukoita

0,5 dl vettä

2 dl sokeria

2 dl kermaa

4 keltuaista

Survo puolukat ja keitä ne vedessä ja sokerissa vahvaksi mehuksi (noin 15 minuuttia). Siivilöi tai soseuta tehosekoittimessa ja jäähdytä mehu. Vaahdota erikseen keltuaiset ja kerma. Yhdistä vaahdot ja puolukkamehu.

Huuhtele kannellinen jäädykevuoka kylmällä vedellä ja kaada jäädyke vuokaan. Säilytä pakastimessa yön yli.

Ota jäädyke pakastimesta, kasta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Anna pehmetä jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

P.S. Tarjoillessa koristele kermavaahdolla ja karpaloilla. Jäädyke on helppo valmistaa esimerkiksi tupperware astioihin.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 15.12.2016 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0