Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Juustokohokas

kohokas

3 rkl voita

3 rkl vehnäjauhoja

3 dl kermamaitoa

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

4 kananmunaa

2 dl juustoraastetta

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kypsennä hetki. Lisää lämmin maito. Sekoita kastike sileäksi ja lisää juustoraaste samalla sekoittaen. Hauduta noin 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja mausta. Lisää keltuaiset yksitellen sekoittaen. Vatkaa erotellut valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto varovasti kastikkeeseen. Kaada kohokas korkeaan voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 35 minuuttia.

älä avaa uunia ensimmäisten 20 minuutin aikana, koska kohokas saattaa laskea. Tarjoa heti suoraan uunivuoasta.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 26.12.2017 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0