![]() |
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl kermamaitoa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
4 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kypsennä hetki. Lisää lämmin maito. Sekoita kastike sileäksi ja lisää juustoraaste samalla sekoittaen. Hauduta noin 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja mausta. Lisää keltuaiset yksitellen sekoittaen. Vatkaa erotellut valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto varovasti kastikkeeseen. Kaada kohokas korkeaan voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 35 minuuttia.
älä avaa uunia ensimmäisten 20 minuutin aikana, koska kohokas saattaa laskea. Tarjoa heti suoraan uunivuoasta.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
26.12.2017 Webmaster