![]() |
1 pkt hiivaa (50 g)
3 dl maitoa
3 rkl tattarijauhoja
2 dl vettä
3 kananmunaa
1 tl suolaa
n.3 dl vehnäjauhoja
Sekoita lämpimään maitoon murennettu hiiva ja tattarijauhot. Anna seoksen olla 20 minuuttia. Lisää muut aineet, viimeisenä vehnäjauhot, jotta ne sakeuttaisivat taikinan. Blineistä tulee kuohkeampia, jos erotat kananmunan valkuaisen ja keltuaisen toisistaan ja sekoitat kovaksi vaahdoksi vatkatun valkuaisen taikinaan
viimeisenä. Paista blinit blinipannulla runsaassa voissa. Anna blinien kypsyä rauhallisesti. Kun olet kääntänyt ne, lisää päälle voisulaa.
P.S. Tarjoa blinit omassa pannussaan tai lautasella smetanan, mädin ja hienonnetun sipulin kera.
Lisäksi on hyvä olla rouhittua mustapippuria. Voit paistaa blinit myös paistinpannulla, jolloin taikinan tulee olla melko kovaa, jotta blinit pysyisivät paistaessa paksuina.
Venäläisen keittiön erikoisuuksia on tattari. Siitä valmistetaan mm. blinit. Blinejä syödään ennen paastonaikaa ja varsinkin laskiaisena, josta alkaa neljänkymmenen päivän paasto, joka loppuu pääsiäiseen.
Blinit symboloivat aurinkoa ja jäähyväisiä talvelle.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
30.01.2015 Webmaster