Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Alkuruokia

Lohen viipalointi
Graavatun kalan leikkaus Alkuruokalautanen Alkuruoka

Käsitteenä alkuruoka on laaja ja tarkoittaa ennen pääruokaa tarjottavaa ruokaa. Alkuruokia voi olla yksi tai useita, mutta yleensä korkeintaan kaksi.

Hyvä alkuruoka tekee ateriasta juhlaaterian. Alkuruokana voi tarjota keittoa, salaattia, pieniä alkupaloja ym. herkkua, joka herättää ruokahalun. Päivällisen alkuruokana suositellaan keittoa, esim. juusto- tai vihanneskeittoa, ja sen lisukkeena lämmintä sämpylää tai patonkia. Illallisen alkuruokana suositellaan tarjottavaksi muuta kuin keittoa (ei kuitenkaan mitään voimakkaan makuista). Alkuruoan tarkoitus on herättää nälkä ja virittää makuhermot odottamaan pääruokaa.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0