Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Wieninleike

Leike

4 ulkofile tai sisäpaistileikettä (n. 130 g)

0,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

ripaus valkopippuria

1-2 kananmunaa

1 dl korppujauhoja

3 rkl voita tai öljyä

4 sitruunaviipaletta

4 anjovisfilettä

2 rkl kaprista

Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kiristävät kalvot ja jänteet. Nuiji leikkeet ohuiksi kahden muovikelmun välissä. Kieritä ohut lihaviipale ensin kummaltakin puolelta vehnäjauho suola pippuriseokseen, Sitten vatkattuun kananmunaan ja lopuksi orppujauhoihin. Laita rasva kuumalle pannulle ja paista leikkeet hitaasti kypsiksi (molemmin puolin).

Laita leikkeen päälle sitruunaviipale ja sen päälle renkaaksi kierretty anjovisfile, jonka sisällä on kapriksia. Tarjoa perunamuussin kera.

ps. Wieninleikkeen voi valmistaa myös porsaanfileestä.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 13.08.2013 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0