![]() |
4 ulkofile tai sisäpaistileikettä (n. 130 g)
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
1-2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
3 rkl voita tai öljyä
4 sitruunaviipaletta
4 anjovisfilettä
2 rkl kaprista
Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kiristävät kalvot ja jänteet. Nuiji leikkeet ohuiksi kahden muovikelmun välissä. Kieritä ohut lihaviipale ensin kummaltakin puolelta vehnäjauho suola pippuriseokseen, Sitten vatkattuun kananmunaan ja lopuksi orppujauhoihin. Laita rasva kuumalle pannulle ja paista leikkeet hitaasti kypsiksi (molemmin puolin).
Laita leikkeen päälle sitruunaviipale ja sen päälle renkaaksi kierretty anjovisfile, jonka sisällä on kapriksia. Tarjoa perunamuussin kera.
ps. Wieninleikkeen voi valmistaa myös porsaanfileestä.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
13.08.2013 Webmaster