Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Voipullat

Voisilmäpulla

1,2 dl margariinia (100 g)

5 dl maitoa

1 pkt hiivaa (50 g)

3 kananmunaa

1 tl suolaa

1-2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1-1,5 l vehnäjauhoja

Sulata margariini. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Sekoita muut aineet taikinaan ja vaivaa vehnäjauhot viimeisenä. Taikina on tarpeeksi kovaa kun puhtaaseen kuivaan käteen ei tartu taikinaa (älä tee liian kovaa). Anna taikinan kohota lämpimässä pyyhkeellä peitettynä noin 20 minuuttia.

Leivo taikina pikkupulliksi ja kohota peitettynä. Leikkaa voista pieniä (noin 0,5 cm) kuutioita ja työnnä yksi jokaiseen pullaan, siten, että se jää pinnalle. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa 8-12 minuuttia.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 20.09.2015 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0