Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Valkosipuliperunat

valkosipuliperuna
Valkosipuliperunoita valkosipuliperuna ruokaohje

10 perunaa

2 sipulia

2 5 valkosipulinkynttä

3 rkl öljyä

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

0,5 dl lihalientä

Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Kypsennä sipuleja ja perunoita voissa 5 minuuttia. Lisää puristetut valkosipulinkynnet ja mausteet. Laita seos voideltuun uunivuokaan ja lisää lihaliemi. Hauduta 175 asteessa noin 40 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotteivät perunat kuivu.

P.S. valkosipuliperunat voi valmistaa myös kermaperunoiden ohjeella (ks. 4.9.1) lisäämällä ohjeeseen muutaman valkosipulinkynnen.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 13.12.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0