Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Suklaamousse

suklaamousse

140 g tummaa suklaata

3 kananmunaa

1 rkl vahvaa kahvia

1 rkl konjakkia tai brandyä

2,5 dl kermaa

Sulata paloiteltu suklaa varovasti vesihauteessa. Varo kiehauttamasta! Erota kananmunan keltuainen ja valkuainen. Lisää sulaneen suklaan joukkoon keltuainen, kahvi ja konjakki jatkuvasti sekoittaen. Hauduta vesihauteessa noin 3 minuuttia.

Jäähdytä ja vatkaa sillä aikaa vaahdot valkuaisista ja kermasta (erikseen). Lisää vaahdot suklaamassaan ja laita tarjoilukulhossa tai annosastioissa jääkaappiin jäähtymään.

P.S. Voit maustaa myös minttuhyytelöllä. Koristele hedelmillä (mm. kiivi ja appelsiini).

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 26.12.2017 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0