Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Sillit

joulua

Sokerisuolattua silliä ei välttämättä tarvitse liottaa, ellei se ole liian suolaista. Sen voi sisälmysten poistamisen jälkeen vain huuhtoa kylmässä vedessä.

Kovempia suolasillejä kannattaa liottaa 1 3 tuntia tai yön yli vedessä, maidossa tai piimässä. Myös niistä tulee poistaa sisälmykset. Paina peukalolla pitkin selkäruotoa, poista myös muut ruodot ja vedä nahka pois.

Leikkaa sillinpuolikkaat tarjoiluvadille noin 1 cm:n levyisiksi paloiksi.

P.S. Muista, että kala tarvitsee aikaa kypsymiseen ja maustumiseen. Kaupasta saa valmiita sillifileitä, mutta hinta on moninkertainen perkaamattomaan silliin verrattuna.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0