![]() |
3-4 punajuurta
2 porkkanaa
2 perunaa
1 omena
1 maustekurkku
1 sipuli
ripaus suolaa
ripaus musta tai valkopippuria
Kastike:
1 dl kermaa
1 rkl viinietikkaa tai etikkapunajuurten lientä
1 rkl sokeria
Keitä kuoritut punajuuret (mielellään erikseen, sillä värjäävät), porkkanat ja perunat suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa kaikki aineet kuutioiksi. Sekoita kasvikset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
Voit valmistaa lisäksi kastikkeen maustamalla kermavaahto punajuurella värjätyllä viinietikalla ja sokerilla. Koristele keitetyillä kananmunan lohkoilla.
P.S. Ohjeella voit valmistaa myös sillisalaatin, jos lisäät siihen kuutioitua silliä.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
26.12.2017 Webmaster