![]() |
![]() ![]() ![]() |
2 dl maitoa
0,5 pkt hiivaa (25 g)
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
0,25 dl sokeria
2-3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita tai leseitä
3–4 dl grahamjauhoja
0,25 dl öljyä tai sulaa margariinia
Täyte:
4-5 omenaa
ripaus kanelia
1-2 rkl sokeria
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, kananmuna ja sokeri. Lisää osa vehnä- ja grahamjauhoista, kaurahiutaleet ja öljy. Alusta loput jauhoista, kunnes taikina on pehmeän kaulittavaa. Laita taikina pellille leivinpaperille. Laita taikinalevyn päälle omenalohkot, kaneli ja sokeri.
Paista 200-225 asteessa 20-30 minuuttia.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
20.09.2015 Webmaster