![]() |
![]() ![]() ![]() |
Puuhellojen aikaan näiden pannukakkujen nimi oli Griddle cakes, koska ne paistettiin suoraan hellanlevyllä ja tarjottiin aina vaahterasiirapin kera.
3 kananmunaa
2 rkl siirappia tai sokeria
0,5 dl voisulaa
2 dl Piimää tai esim. kermaviiliä
2 dl maitoa
1 tl soodaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
suolaa
Paistamiseen:
voita tai voi-öljyseosta
Tarjoiluun:
vaahterasiirappia
Sekoita voisulaan piimä ja maito Sekoita kuivat aineet sooda, vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Vatkaa kananmunat ja siirappi (tai sokeri) vaahdoksi.
Lisää kananmuna-siirappivaahtoon vuorotellen jauho- ja nesteseosta hiljaa sekoittaen, kunnes taikina on tasainen
Paista taikinasta noin sentin paksuisia ohukaisia esim. blinipannulla. Paista letut miedolla lämmöllä, jotta ne kypsyvät myös sisältä.
Tarjoa amerikkalaiseen tapaan vaahterasiirapin kera.
Vinkki: Paistamiseen voit käyttää myös ohukais- tai vohvelipannua.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
08.01.2018 Webmaster