![]() |
![]() ![]() |
taikina:
2 dl vehnäjauhoja
0,8 dl voita tai margariinia (75 g)
2 rkl vettä
täyte:
0,8 dl voita (75 g)
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3 omenaa
2 tl kanelia
koristeeksi:
3 rkl pölysokeria
Sekoita taikina vehnäjauhoista, voista ja vedestä. Laita taikina kylmään puoleksi tunniksi. Valmista täyte vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat.
Laita taikina piirakkavuokaan ja paista 170 asteessa noin 10 minuuttia. Poista kuorituista omenoista siemenkodat ja kuutioi / viipaloi omenat. Laita omena pohjan päälle, ripottele pinnalle kanelia ja kaada lopuksi päälle täytemassa. Paista 170 asteessa 40-60 minuuttia. Ripottele jäähtyneen piirakan päälle siivilän läpi pölysokeria.
P.S. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
Keittiömestarit Veijo Vanamo ja Jaakko Kolmonen valmistavat syksyistä isoäidin omenapiirakkaa. Omenapiirakka
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
20.09.2015 Webmaster