Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Lohipiirakka

piirakka
piirakka Lohipiirakka coulibiac piirakka ruokaohje

1 pkt valmista voitaikinaa (500 g)

300 g kirjolohifileitä

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

2 dl kypsää riisiä

5 kovaksi keitettyä kananmunaa

1 dl hienonnettua tilliä

0,5 dl voisulaa

voiteluun:

1 kananmuna

Leikkaa lohifileet ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Hienonna keitetyt kananmunat ja sekoita niiden joukkoon tilli ja voisula.

Kauli taikina pitkäksi levyksi ja levitä sen toiselle laidalle kerroksittain lohta, riisiä ja kananmuna tilliseosta. Nosta taikinan kapea reunus täytteen päälle ja harjaa ylimääräinen vehnäjauho pois. Taita taikinan toinen laita täytteen ja toisen reunan päälle kanneksi ja painele varovasti kiinni. Käännä päätytaikinat piirakan alle.

Voitele kananmunalla ja pistele pintaan reikiä haarukalla. Paista 200 asteessa puoli tuntia. Alenna lämpö 160 asteeseen ja paista toiset puoli tuntia.

P.S. Tarjoa voisulan kera.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 13.12.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0