1 pkt valmista voitaikinaa (500 g)
300 g kirjolohifileitä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl kypsää riisiä
5 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 dl hienonnettua tilliä
0,5 dl voisulaa
voiteluun:
1 kananmuna
Leikkaa lohifileet ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Hienonna keitetyt kananmunat ja sekoita niiden joukkoon tilli ja voisula.
Kauli taikina pitkäksi levyksi ja levitä sen toiselle laidalle kerroksittain lohta, riisiä ja kananmuna tilliseosta. Nosta taikinan kapea reunus täytteen päälle ja harjaa ylimääräinen vehnäjauho pois. Taita taikinan toinen laita täytteen ja toisen reunan päälle kanneksi ja painele varovasti kiinni. Käännä päätytaikinat piirakan alle.
Voitele kananmunalla ja pistele pintaan reikiä haarukalla. Paista 200 asteessa puoli tuntia. Alenna lämpö 160 asteeseen ja paista toiset puoli tuntia.
P.S. Tarjoa voisulan kera.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
13.12.2014 Webmaster