Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Korvapuustit

Korvapuusti
Korvapuusti Korvapuusti

1,2 dl margariinia (100 g)

5 dl maitoa

1 pkt hiivaa (50 g)

3 kananmunaa

1 tl suolaa

1-2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1-1,5 l vehnäjauhoja

Sulata margariini. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Sekoita muut aineet taikinaan ja vaivaa vehnäjauhot viimeisenä. Taikina on tarpeeksi kovaa kun puhtaaseen kuivaan käteen ei tartu taikinaa (älä tee liian kovaa). Anna taikinan kohota lämpimässä pyyhkeellä peitettynä noin 20 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toisesta puolikkaasta levy. Levitä pinnalle hyvin pehmeää rasvaa tai voileipämargariinia. Ripottele levylle kanelia ja sokeria. Kierrä levy rullalle ja leikkaa rulla paloiksi (3-4 cm). Paina jokaisen palan keskelle leikkaussuunnassa syvennys. Valmista toinen puoli taikinasta samalla tavalla. Kohota pyyhkeen alla. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa 8-12 minuuttia.

P.S. Voit laittaa rullasta leikkaamasi palat painelematta pystyyn paperivuokiin.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 13.12.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0