![]() |
kuoritaikina:
2 dl vettä
1,5 dl maitoa
4-5 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
täyte: (20 piirakkaa)
riisitäyte:
2,5 dl vettä
7 dl maitoa
1,5 dl puuroriisiä
2 tl suolaa
1 kananmuna
perunatäyte:
1 kg perunoita
vettä
ripaus suolaa
3 dl maitoa
2 tl suolaa
1 rkl voita
1 kananmuna
voiteluun:
2 dl kiehuvaa maitoa
3 rkl voita
Valmista ensin haluamasi täyte ja sekoita siihen kananmuna. Taikinan valmistus: Sekoita vesi, suola ja jauhot. Leivo taikinasta pitkä pötkö ja jaa se 20 osaan. Muotoile palat litteiksi pyöreiksi kakuiksi.
Kaaviloi taikinakakut ohuiksi pyöreiksi kuoriksi. Täytä kuoret laittamalla täytettä kuoren keskelle. Taita kuoret päälle ja poimuta reunat tiiviisti sormilla rypyttämällä. Kypsennä 250-300 asteessa 5-10 minuuttia.
Voitele piirakat maito voiseoksella ja anna pehmetä kulhossa pyyhkeen alla.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
26.12.2017 Webmaster