![]() |
4 häränsisäfilepihviä (160-200 g)
3 rkl voita tai öljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua pippuria
lisäkkeenä:
persiljavoi tai bearnaisekastike
Leikkaa poikkisyin pihvit fileestä. Poista ja katko kiristävät kalvot ja jänteet.
Nuiji leikkeet varovasti kahden muovin välissä siten, että ne ovat 1-1,5 cm:n paksuisia.
Paista voideltu pihvi grillillä tai laita rasva kuumalle pannulle ja paista pihvit pannulla molemmin puolin. Lisää mausteet ruskistetulle pinnalle ja paista haluamaasi kypsyysasteeseen.
Älä paista liian monta kerralla, jottei pannu jäähdy. Kypsennä sianliha aina täysin kypsäksi. Paistoaika vaihtelee 1,5-4 minuuttiin puolelta
riippuen lihan paksuudesta ja kypsyysasteesta.
P.S. Tarjoa ranskalaisten perunoiden kera. Lisäkkeenä voi tarjota mm. valkosipulivoita, valkosipuliperunoita, raastettua piparjuurta sekä punaviini tai pippurikastiketta.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
25.12.2013 Webmaster