![]() |
![]() ![]() ![]() |
1 kg tuoretta lohta tai kirjolohta
3 rkl karkeaa suolaa
0,5 tl sokeria
2 rkl rouhittua pippuria
tillinoksia
Fileoi kala, mutta älä poista nahkaa. Aseta file vuokaan voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileen pinnalle suola, sokeri, pippuri ja pilkotut tillit. Laita toinen file päälle nahkapuoli ylöspäin ja kääri kala tiukasti voipaperiin siten, että päällimmäinen file jää alle. Laita kevyt paino fileiden päälle ja kylmään graavautumaan.
Kala on valmista tarjottavaksi kahden vuorokauden kuluttua.
Jaakko Kolmonen ja Sirkka Gustafsson avaavat ruokaisan joulukalenterin. Lohen fileointi ja suolaus graafivlohi
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
26.12.2017 Webmaster