![]() |
![]() ![]() ![]() |
8 perunaa
2 keltuaista
2 rkl voita
0,5 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
Keitä kuoritut perunat vähässä vedessä kypsiksi. Soseuta perunat kulhossa. Lisää keltuaiset, mausteet ja voisula. Lisää joukkoon keitinlientä tai maitoa sen verran, että massa pehmenee pursotettavaksi. Voit pursottaa soseen uuninkestävälle tarjoiluvadille tai lautaselle. Voit tehdä pursotereunoja tai pyörittää palloja.
Kypsennä pursottamaasi perunasosetta 200 asteessa noin 5 minuuttia.
P.S. Tämä perunasose sopii kuorrutettujen ym. kalaruokien sekä hienojen linturuokien lisäkkeeksi.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
26.12.2017 Webmaster