Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Charlotte russe

charlotte russe

1 annos mansikkakermahyytelöä

2 dl mansikkahilloa

4 dl kermaa

1 rkl sokeria

8 liivakkoa

2 rkl vettä

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mansikkahillo ja sokeri. Laita liivakot likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi. Purista liivakoista neste pois ja kuumenna ne varovasti 2 rkl:ssa vettä, kunnes ne ovat liuenneet nesteeseen. Kaada seos hyytelön joukkoon ja sekoita.

1 mansikkakääretorttu

Leikkaa kääretortusta noin 0,5 cm:n paksuisia viipaleita ja vuoraa niillä kelmulla vuorattu pyöreähkö kulho. Valmista mansikkakermahyytelö. Kaada valmis hyytelö kääretortuilla vuorattuun kulhoon.

Hyydytä yön yli jääkaapissa ja kumoa varovasti tarjottimelle. Kumotessa

kulhoa kannattaa kostuttaa ulkopuolelta hetki kuumalla vedellä. Kuivaa kulho ja laita hetkeksi tarjoiluastian päälle. Jos kumoaminen ei onnistu kostuta kulho uudelleen kuumalla vedellä, kuivaa se ja yritä uudelleen. Koristele halutessasi kermavaahdolla ja tarjoa melban tai marjakastikkeen kera.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 03.03.2018 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0