![]() |
1 annos mansikkakermahyytelöä
2 dl mansikkahilloa
4 dl kermaa
1 rkl sokeria
8 liivakkoa
2 rkl vettä
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mansikkahillo ja sokeri. Laita liivakot likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi. Purista liivakoista neste pois ja kuumenna ne varovasti 2 rkl:ssa vettä, kunnes ne ovat liuenneet nesteeseen. Kaada seos hyytelön joukkoon ja sekoita.
1 mansikkakääretorttu
Leikkaa kääretortusta noin 0,5 cm:n paksuisia viipaleita ja vuoraa niillä kelmulla vuorattu pyöreähkö kulho. Valmista mansikkakermahyytelö. Kaada valmis hyytelö kääretortuilla vuorattuun kulhoon.
Hyydytä yön yli jääkaapissa ja kumoa varovasti tarjottimelle. Kumotessa
kulhoa kannattaa kostuttaa ulkopuolelta hetki kuumalla vedellä. Kuivaa kulho ja laita hetkeksi tarjoiluastian päälle. Jos kumoaminen ei onnistu kostuta kulho uudelleen kuumalla vedellä, kuivaa se ja yritä uudelleen. Koristele halutessasi kermavaahdolla ja tarjoa melban tai marjakastikkeen kera.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
03.03.2018 Webmaster