Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Ranskalainen kalakeitto bouillabaisse

bouillabase ruokaohje

Bouillabaissea sanotaan Venuksen, rakkauden jumalattaren, keksimäksi. Hänen kerrotaan halunneen miellyttää puolisoaan tulen jumalaa Vulcanusta. Keitosta on olemassa lukemattomia versioita, mutta määrätyt perusseikat ovat kaikissa samat.

0,2 kg kolmea kalalajia fileinä

0,2 kg kolmea lajia äyriäisiä (mm. katkarapuja ja simpukoita)

1 l kalalientä

1-2 sipulia

2 tomaattia

1 dl paloiteltuja vihanneksia (mm. purjo ja porkkana)

3 rkl öljyä

3 valkosipulinkynttä

ripaus fenkolia

ripaus hienonnettua persiljaa

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

ripaus sahramia

Kypsennä hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä pehmeiksi. Lisää kalaliemi, kalan ja äyriäisten ruodot, lohkottu tomaatti, vihannekset ja mausteet lukuunottamatta sahramia. Keitä noin tunti.

Soseuta tehosekoittimessa tai siivilöi. Kuumenna ja lisää joukkoon kalat ja äyriäiset kypsymisajan mukaisessa järjestyksessä. Mausta sahramilla.

P.S. Tarjoa valkosipulivoilla voideltujen leipien tai patongin kera.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 29.12.2016 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0