![]() |
![]() ![]() ![]() |
Käsitteenä alkuruoka on laaja ja tarkoittaa ennen pääruokaa tarjottavaa ruokaa. Alkuruokia voi olla yksi tai useita, mutta yleensä korkeintaan kaksi.
Hyvä alkuruoka tekee ateriasta juhlaaterian. Alkuruokana voi tarjota keittoa, salaattia, pieniä alkupaloja ym. herkkua, joka herättää ruokahalun. Päivällisen alkuruokana suositellaan keittoa, esim. juusto- tai vihanneskeittoa, ja sen lisukkeena lämmintä sämpylää tai patonkia. Illallisen alkuruokana suositellaan tarjottavaksi muuta kuin keittoa (ei kuitenkaan mitään voimakkaan makuista). Alkuruoan tarkoitus on herättää nälkä ja virittää makuhermot odottamaan pääruokaa.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
26.12.2017 Webmaster