![]() |
0,7 l kalalientä
0,5 fenkoli
simpukan ja äyriäisen kuoria
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kuorittuja sinisimpukoita
ripaus timjamia
1 puristettu valkosipulinkynsi
1 rkl valkoviiniä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 keltuainen
1 dl kuohukermaa
Huuhtele ja paloittele fenkoli pieniksi kuutioiksi ja hauduta sitä voissa noin 2 minuuttia mahdollisten sinisimpukan ja äyriäisten kuorien kanssa. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla sekoittaen. Hauduta noin 30 minuuttia. Siivilöi juurekset ja kuoret pois. Lisää siivilöityyn keittoon mausteet, simpukat ja valkoviini. Hauduta 10 minuuttia ja lisää hyvin sekoitettu kerma keltuaisseos. Hauduta vielä noin 5 minuuttia.
P.S. Tarjoa patongin ja miedon valkosipulivoin kera.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
26.12.2017 Webmaster