Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Simpukkakeitto

simpukkakeitto

0,7 l kalalientä

0,5 fenkoli

simpukan ja äyriäisen kuoria

1 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

1 dl kuorittuja sinisimpukoita

ripaus timjamia

1 puristettu valkosipulinkynsi

1 rkl valkoviiniä

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

1 keltuainen

1 dl kuohukermaa

Huuhtele ja paloittele fenkoli pieniksi kuutioiksi ja hauduta sitä voissa noin 2 minuuttia mahdollisten sinisimpukan ja äyriäisten kuorien kanssa. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla sekoittaen. Hauduta noin 30 minuuttia. Siivilöi juurekset ja kuoret pois. Lisää siivilöityyn keittoon mausteet, simpukat ja valkoviini. Hauduta 10 minuuttia ja lisää hyvin sekoitettu kerma keltuaisseos. Hauduta vielä noin 5 minuuttia.

P.S. Tarjoa patongin ja miedon valkosipulivoin kera.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 26.12.2017 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0