![]() |
![]() ![]() ![]() |
2 dl puuroriisiä
4 dl vettä
0,5 tl suolaa
1 kanelitanko
7 dl maitoa
Sekoita riisit, vesi ja suola kattilassa. Kiehauta ainekset ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Halutessasi voit lisätä puuroon kanelitangon.
Lisää maito vähän kerrallaan. Kiehauta puuro ja anna sen hautua kannen alla erittäin miedolla lämmöllä 50-60 minuuttia (esim. puurokattilassa jossa on kaksi päällekkäistä osaa, haudeosa ja kattila. Puuro valmistuu hautumalla haudeosassa, joka on kattilassa kiehuvan veden päällä.).
Mausta halutessasi ripauksella sokeria. Tarjoa puuro lämpimänä sokerin, kanelin ja maidon kera tai kylmänä mehukastikkeen tai marjahillokkeen kera. Jouluna voit tarjota myös sekahedelmäkeiton kanssa
P.S. Muista joulun alla sekoittaa puuroon yksi kuorittu manteli. Riisipuuro on jouluinen ruoka, kun se tarjoillaan sekahedelmäkeiton kera (ks. 2.11.2).
Riisipuuron voi valmistaa myös uunissa. Kun olet kypsentänyt puuroa hetken aikaa hellalla, kaada se voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa 2 tuntia välillä sekoittaen.
Riisipuuron voi myös maustaa omenalla. Pilko omena pieniksi suikaleiksi ja lisää suikaleet samalla kun lisäät maidon. Samoin pieni nokare voita pehmentää makua.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
26.12.2017 Webmaster