Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Uuniporsas

uuniporsas

0,5 kg porsaan ulko tai sisäfilettä (kassleri)

3 rkl voita

1-2 rkl sinappia

1 porkkana

1 sipuli

4 dl vettä

ripaus suolaa

ripaus rouhittua pippuria

Porsaanfileessä oleva rasva ja kalvo on pehmeää, joten niitä ei välttämättä tarvitse poistaa. Pintaan on hyvä tehdä joitakin pitkittäisiä viiltoja, jottei file menisi paistettaessa kasaan. Hiero fileen pintaan voisula ja sinappi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita fileet reunalliseen uunivuokaan. Kaada pohjalle tilkka vettä, jottei liha kuivuisi ja uunissa säilyisi riittävä kosteus. Lisäksi neste on hyvä paistoliemi, josta voit valmistaa kastikkeen. Paista 150 asteessa, kunnes fileen sisälämpötila on 80 astetta. (ks. lihan esikäsittelystä kohta file tai paisti kokonaisena paistettuna).

P.S. Muistathan että porsaanlihan on aina oltava kypsää.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 26.12.2017 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0