![]() |
0,5 kg porsaan ulko tai sisäfilettä (kassleri)
3 rkl voita
1-2 rkl sinappia
1 porkkana
1 sipuli
4 dl vettä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua pippuria
Porsaanfileessä oleva rasva ja kalvo on pehmeää, joten niitä ei välttämättä tarvitse poistaa. Pintaan on hyvä tehdä joitakin pitkittäisiä viiltoja, jottei file menisi paistettaessa kasaan. Hiero fileen pintaan voisula ja sinappi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita fileet reunalliseen uunivuokaan. Kaada pohjalle tilkka vettä, jottei liha kuivuisi ja uunissa säilyisi riittävä kosteus. Lisäksi neste on hyvä paistoliemi, josta voit valmistaa kastikkeen. Paista 150 asteessa, kunnes fileen sisälämpötila on 80 astetta. (ks. lihan esikäsittelystä kohta file tai paisti kokonaisena paistettuna).
P.S. Muistathan että porsaanlihan on aina oltava kypsää.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
26.12.2017 Webmaster