Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Poronkäristys

poronkaristys
poronkaristys poronkaristys hirven ruoka

3 siivua suolasilavaa

0,8 kg pakastettua poronpaistia eli poronkäristelihaa

2 rkl voita

2 dl vettä

ripaus suolaa

4 6 kokonaista maustepippuria

Sulata poronkäristysliha. Suikaloi silava ja ruskista se padassa. Rasvan alkaessa erottua lisää joukkoon poronliha pieninä erinä . Lisää mausteet ja vesi. Hauduta kypsäksi kannen alla noin 40 minuuttia. Tarkista välillä , ettei neste haihdu, ja lisää sitä tarvittaessa. Tarkista maku.

P.S. Poronkäristyksen voi valmistaa myös pakastetusta poronpaistista, josta on vuoltu ohuita siivuja. Tarjoa puolukkasurvoksen tai karpaloiden ja sipuli perunamuussin kera, jonka saat lisäämällä valmiiseen perunamuussiin 2-3 rkl raakaa hienonnettua sipulia. Myös poronkäristykseen voi ruskistamisvaiheessa lisätä hienonnettua sipulia.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 15.12.2016 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0