![]() |
![]() ![]() ![]() |
3 siivua suolasilavaa
0,8 kg pakastettua poronpaistia eli poronkäristelihaa
2 rkl voita
2 dl vettä
ripaus suolaa
4 6 kokonaista maustepippuria
Sulata poronkäristysliha. Suikaloi silava ja ruskista se padassa. Rasvan alkaessa erottua lisää joukkoon poronliha pieninä erinä . Lisää mausteet ja vesi. Hauduta kypsäksi kannen alla noin 40 minuuttia. Tarkista välillä , ettei neste haihdu, ja lisää sitä tarvittaessa. Tarkista maku.
P.S. Poronkäristyksen voi valmistaa myös pakastetusta poronpaistista, josta on vuoltu ohuita siivuja. Tarjoa puolukkasurvoksen tai karpaloiden ja sipuli perunamuussin kera, jonka saat lisäämällä valmiiseen perunamuussiin 2-3 rkl raakaa hienonnettua sipulia. Myös poronkäristykseen voi ruskistamisvaiheessa lisätä hienonnettua sipulia.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
15.12.2016 Webmaster