Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Porkkanalaatikko

Joululautanen
porkkanalaatikko joulu kattaus joulu kattaus

1 kg porkkanoita

vettä

1 dl puuroriisiä

3 dl porkkanoiden keitinlientä

3 dl maitoa

2 kananmunaa

1 tl muskottipähkinää

1 tl suolaa

2 rkl siirappia tai hunajaa

Pinnalle:

korppujauhoja

1 rkl voita tai margariinia

Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat vedessä. Ota keitinliemi talteen ja soseuta kypsät porkkanat. Lisää keitinliemeen riisit ja keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kuuma maito ja hauduta välillä sekoittaen puuroksi (30-40 minuuttia).

Sekoita porkkanasoseen joukkoon kananmunat, mausteet ja riisipuuro.

Tarkista maku. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare.

Paista 175 asteessa noin tunti.

Katso myös


joulupöydän antimet

Joulu- ja joulupöydän antimet

Suomalaisen jouluruokailuun liittyy vuosisatainen historia. Tarjottavaksi varattiin jo syksyllä parasta, ,...

Lue lisää



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 26.12.2017 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0