![]() |
![]() ![]() ![]() |
1 kg porkkanoita
vettä
1 dl puuroriisiä
3 dl porkkanoiden keitinlientä
3 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl suolaa
2 rkl siirappia tai hunajaa
Pinnalle:
korppujauhoja
1 rkl voita tai margariinia
Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat vedessä. Ota keitinliemi talteen ja soseuta kypsät porkkanat. Lisää keitinliemeen riisit ja keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kuuma maito ja hauduta välillä sekoittaen puuroksi (30-40 minuuttia).
Sekoita porkkanasoseen joukkoon kananmunat, mausteet ja riisipuuro.
Tarkista maku. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare.
Paista 175 asteessa noin tunti.
Katso myös
![]() | Joulu- ja joulupöydän antimet Suomalaisen jouluruokailuun liittyy vuosisatainen historia. Tarjottavaksi varattiin jo syksyllä parasta, ,... |
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
26.12.2017 Webmaster