Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Liha-perunasoselaatikko

liha- perunasoselaatikko

3.9.1 LIHA-PERUNASOSELAATIKKO

0,4 kg jauhelihaa

2 sipulia

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

2 rkl margariinia

perunasose:

10 perunaa

vettä

suolaa

3 dl maitoa

1 kananmuna

1 rkl korppujauhoja

Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit margariinissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunat ja lisää maito ja kananmuna. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Laita voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauheliha sipulimassaa ja

perunasosetta siten, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on perunasosetta. Ripottele pinnalle hieman korppujauhoja ja muutama voinokare. Paista 175 asteessa puoli tuntia.

P.S. Tarjoa puolukkahillon kera. Voit lisätä joukkoon myös vihanneksia. Jos et halua laittaa aineksia kerroksittain, sekoita jauheliha sipulimassa ja perunasose keskenään.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 13.12.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0