![]() |
Pataruoat ovat hyvin monipuolisia ja niitä voi tehdä omien mieltymysten mukaan. On kuitenkin hyvä muistaa muutamia nyrkkisääntöjä pataruokien suhteen.
Kala ja kasvispadat kypsyvät huomattavasti nopeammin kuin lihapadat. Lihapadoissa on makuasia, tekeekö luuttomasta vai luullisesta lihasta, kunhan vain palat ovat samankokoisia, jotta ne kypsyvät samanaikaisesti. Samoin eri lihalaadut vaativat erilaisen kypsennysajan. Voit ruskistaa lihan ensin tai laittaa sen kiehuvaan liemeen. Lihapatoihin on hyvä lisätä vihanneksia esimerkiksi 0,5 kg lihaa ja 1 kg vihanneksia (jos liha on luullista, on lihamäärän hyvä olla suurempi).
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
28.07.2013 Webmaster