![]() |
1 raavaan kulma tai sisäpaisti
2 rkl voita
ripaus suolaa
ripaus rouhittua valko tai mustapippuria
Ks. lihan esikäsittelystä kohta (1.5.2) file tai paisti kokonaisena paistettuna.
Poista lihasta kalvot ja jaa paisti tarvittaessa kahteen osaan. Jos paisti on hyvin muodoton, sido se.
Sulata voi ja hiero se mausteiden kera lihan pintaan. Kaada paistoastian pohjalle hieman vettä. Kypsennä 150 asteessa haluamasi kypsyysasteen mukaisesti 0,5 1,5 tuntia. Kun paistomittari näyttää 60 astetta, on liha sisältä mehevän punaista. Anna kypsän paistin vetäytyä lämpimässä 10 minuuttia, jottei lihasneste valu leikatessa ulos.
P.S. Tarjoa voimakkaan tumman kastikkeen ja vahvanmakuisten perunoiden kera. Lisäkkeiksi sopivat suolakurkku, pikkelsi ja raastettu piparjuuri.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
04.09.2014 Webmaster