Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Osso bucco

osso bucco

Osso bucco on toiselta nimeltään vasikanpotkaa italialaiseen tapaan.

0,7 kg viipaloitua vasikanpotkaa

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

3 rkl vehnäjauhoja

2 rkl öljyä

3 dl kuutioituja vihanneksia (mm. porkkana, sipuli, palsternakka ja selleri)

2 rkl tomaattisosetta tai tuoreita tomaatteja

2 dl valkoviiniä

2 dl ruskeaa kastiketta (ks. 1.13.16)

2 valkosipulinkynttä

ripaus oreganoa

ripaus salviaa

ripaus basilikaa

Nuiji liha kahden muovin välissä. Vedä kovaan reunarasvaan viilto kolmeen tai neljään kohtaan, sillä muutoin rasvakalvot kiristävät paistettaessa pihvit kasaan. Mausta ja jauhota lihat sekä ruskista ne kevyesti. Laita kaikki aineet haudutusastiaan. Hauduta 180 asteessa, kunnes lihat ovat kypsiä (1-2 tuntia).

P.S. Tarjoa keitetyn spaghetin kanssa.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 04.01.2015 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0