Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Lihakääryleet

 lihakääryleet

0,5 kg sisä tai ulkopaistia

1-2 dl täytettä

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

1 sipuli

1 porkkana

3 dl ruskeaa kastiketta

1 dl kermaa

Leikkaa paistista ohuita viipaleita (2-3 kpl/annos). Halutessasi voit nuijia lihan kevyesti kahden muovin välissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pihveille täyte ja kääri kääryleiksi, jotka on hyvä sulkea hammastikulla. Jauhota ja ruskista kääryleet vihannessuikaleiden kanssa. Hauduta uunissa lihaliemessä kypsäksi. Poista hammastikut. Tee paistoliemestä ruskea kastike, jonka makua voi parantaa kermalla. Kaada kastike kääryleiden päälle ja tarjoile.

Täytteitä:

Vasikanlihakääryle: jauheliha sieni vihannesmassa

Raavaanlihakääryle: jauhettu silava, jauheliha ja pehmentämiseen kerma

Porsaanlihakääryle: hienonnettu omena, luumu ja maustekurkku

P.S. Tarjoile perunasoseen kera.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 06.04.2016 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0