Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Lanttulaatikko

Jouluruoka
joulu joulu kattaus

LANTTULAATIKKO

1 kg lanttuja tai 0,6 kg lanttuja ja 0,4 kg porkkanoita

1 dl korppujauhoja

2 dl lanttujen keitinlientä

1 dl kermaa

2 kananmunaa

1 tl inkivääriä

1 tl meiramia

3–4 rkl siirappia

Pinnalle:

0,5 rkl korppujauhoja

Keitä kuoritut ja pilkotut lantut pehmeiksi. Säästä keitinliemi. Soseuta vihannekset. Mittaa keitinliemestä 2 dl ja laita korppujauhot siihen turpoamaan. Lisää kerma, kananmunat, mausteet ja viimeisenä vihannessose.

Sekoita hyvin ja tarkista maku. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.

Tasoita pinta ja painele siihen säännöllisin välein kuvio lusikan kärjellä. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 175 asteessa noin tunti.

Katso myös


joulupöydän antimet

Joulu- ja joulupöydän antimet

Suomalaisen jouluruokailuun liittyy vuosisatainen historia. Tarjottavaksi varattiin jo syksyllä parasta, ,...

Lue lisää



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 26.12.2017 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0