![]() |
![]() ![]() |
1 kg lanttuja tai 0,6 kg lanttuja ja 0,4 kg porkkanoita
1 dl korppujauhoja
2 dl lanttujen keitinlientä
1 dl kermaa
2 kananmunaa
1 tl inkivääriä
1 tl meiramia
3–4 rkl siirappia
Pinnalle:
0,5 rkl korppujauhoja
Keitä kuoritut ja pilkotut lantut pehmeiksi. Säästä keitinliemi. Soseuta vihannekset. Mittaa keitinliemestä 2 dl ja laita korppujauhot siihen turpoamaan. Lisää kerma, kananmunat, mausteet ja viimeisenä vihannessose.
Sekoita hyvin ja tarkista maku. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Tasoita pinta ja painele siihen säännöllisin välein kuvio lusikan kärjellä. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 175 asteessa noin tunti.
Katso myös
![]() | Joulu- ja joulupöydän antimet Suomalaisen jouluruokailuun liittyy vuosisatainen historia. Tarjottavaksi varattiin jo syksyllä parasta, ,... |
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
26.12.2017 Webmaster