Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Kukkoa viinissä

kukkoa viinissa ruokaohje

1 broileri tai 4 marinoitua broilerinrintaleikettä tai koipireisipalaa

4 rkl vehnäjauhoja

1 rkl öljyä

4 pekoniviipaletta

4-5 pientä sipulia

2 dl herkkusieniä

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

2 valkosipulinkynttä

ripaus rakuunaa

ripaus kirveliä

ripaus timjamia

1 persiljanoksa

2 rkl konjakkia

2 dl kanalientä

3 dl punaviiniä

2 rkl vehnäjauhoja

Sulata ja paloittele kokonainen broileri kahdeksaan osaan. Irrota ensin siivet, sitten koivet nivelen kohdalta ja viimeisenä rintalihat. Jos käytät koipireisipaloja tai rintapaloja, jaa ne kahteen osaan.

Pyöritä palat vehnäjauhoissa. Laita pataan kuutioitu pekoni ja öljy. Kun pekonista alkaa irrota rasvaa, ruskista kevyesti broilerinpalat ja paloitellut sipulit. Lisää mausteet, herkkusienet, kanaliemi ja punaviini. Hauduta 170 asteessa noin 40 minuuttia ilman kantta.

Nosta kypsät kasvikset ja linnunpalat pois padasta ja suurusta kastike. Sekoita vehnäjauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada seos siivilän läpi pataan samalla sekoittaen.

Kun kastike on saostunut, laita broilerinpalat ja kasvikset takaisin pataan ja hauduta 10 minuuttia. Tarkista maku ja koristele persiljalla.

P.S. Ruoka tarjotaan perinteisesti ns. pariisinperunoiden (pienet pyöreät kuoritut perunat esikeitetään ja paistetaan pannulla) tai riisin ja salaatin kera.

Kukkoa viinissä on ranskalainen ruoka, jota varten palat aikoinaan marinoitiin yön yli punaviinimarinaadissa. Lisäksi ruoka on ennen saostettu verellä.

Ruokaohjeet* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 20.09.2015 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0