![]() |
2 kg pieniä kaloja (mm. ahvenia tai muikkuja)
1 rkl suolaa
2 rkl hienonnettua tilliä
2-3 sipulia
0,3 kg porsaankylkeä
kuoritaikina:
2,5 dl vettä
2 tl suolaa
7 dl ruisjauhoja
Poista kaloista pää ja suolisto. Huuhtele kalat ja kuivaa ne nopeasti. Jos käytät ahvenia tai muita kaloja, joissa on isot suomut, on kalat suomustettava ennen perkaamista.
Suolaa kalat ja anna maustua kylmässä noin tunti. Kuutioi ja ruskista kevyesti liha ja sipuliviipaleet.
Valmista kuoritaikina sekoittamalla ja vuoraa uunivuoka siten, että taikinaa jää myös kanneksi.
Lado kala, liha sipuliseos ja mausteet kerroksittain kukon sisälle. Liimaa veden avulla ruistaikina tiiviiksi kanneksi.
Kypsennä ensin 200 asteessa 20 minuuttia ja sitten 140 asteessa 2-3 tuntia.
Parasta muikku on, ainakin vuoden 1958 elokuvan mukaan, rukiiseen taikinakuoreen leivottuna Herkkujen herkku - muikkukukko
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
13.12.2014 Webmaster