Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Kalakukko

Muikkukukko

2 kg pieniä kaloja (mm. ahvenia tai muikkuja)

1 rkl suolaa

2 rkl hienonnettua tilliä

2-3 sipulia

0,3 kg porsaankylkeä

kuoritaikina:

2,5 dl vettä

2 tl suolaa

7 dl ruisjauhoja

Poista kaloista pää ja suolisto. Huuhtele kalat ja kuivaa ne nopeasti. Jos käytät ahvenia tai muita kaloja, joissa on isot suomut, on kalat suomustettava ennen perkaamista.

Suolaa kalat ja anna maustua kylmässä noin tunti. Kuutioi ja ruskista kevyesti liha ja sipuliviipaleet.

Valmista kuoritaikina sekoittamalla ja vuoraa uunivuoka siten, että taikinaa jää myös kanneksi.

Lado kala, liha sipuliseos ja mausteet kerroksittain kukon sisälle. Liimaa veden avulla ruistaikina tiiviiksi kanneksi.

Kypsennä ensin 200 asteessa 20 minuuttia ja sitten 140 asteessa 2-3 tuntia.

Ylen elävä arkisto tarjoaa: Herkkujen herkku - muikkukukko

Parasta muikku on, ainakin vuoden 1958 elokuvan mukaan, rukiiseen taikinakuoreen leivottuna Herkkujen herkku - muikkukukko



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 13.12.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0