Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Imelletty perunalaatikko

imelletty
imelletty imelletty imelletty

1 kg perunoita

vettä

4 rkl vehnäjauhoja

1 rkl sokeria

3 dl maitoa

ripaus suolaa

2 rkl voita

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja kuori ne kuumina. Hienonna perunat. kun soseutetut perunat ovat kädenlämpöisiä, lisää perunoihin vehnäjauhot ja sokeri. Sekoita ja anna survoksen imeltyä lämpimässä (+30-40 astetta) kannen alla noin 2 tuntia välillä sekoittaen.

Lisää maito, suola ja voi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 125 asteessa noin 3 tuntia.

Katso myös


joulupöydän antimet

Joulu- ja joulupöydän antimet

Suomalaisen jouluruokailuun liittyy vuosisatainen historia. Tarjottavaksi varattiin jo syksyllä parasta, ,...

Lue lisää



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 26.12.2017 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0