![]() |
![]() ![]() ![]() |
0,5 l herneitä
vettä (liottamiseen)
0,5 kg porsaanpotkaa, josta osa mielellään savustettuna
2 l vettä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 tl meiramia
Laita huuhdellut herneet likoamaan yöksi runsaaseen vesimäärään. Keitä potkat kypsäksi kahdessa litrassa vettä ja laita ne jäähtymään. Lisää keitinliemeen valutetut herneet. Mausta ja hauduta 1,5-2 tuntia välillä sekoittaen. Varo pohjaanpalamista! Poista potkista nahat ja luut. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi ja lisää kuutiot keittoon.
P.S. Halutessasi voit maustaa hernekeiton sinapilla ja hienonnetulla sipulilla. Keittoon voi laittaa myös kuutioitua porkkanaa, joka on hyvä laittaa kypsymään yhdessä herneiden kanssa. Hernekeittoa kannattaa valmistaa kerralla enemmän ja pakastaa.
Ja jälkiruoaksi pannukakkua
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
26.12.2017 Webmaster