Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Burgundin pata

harkaa ruokaohje

0,5 kg kuutioitua naudanlapaa tai paistia

1 dl suikaloitua pekonia

3 rkl öljyä

1 porkkana

1 sipuli

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

3 rkl vehnäjauhoja

4 dl punaviiniä

5 dl lihalientä

2 rkl tomaattisosetta

2 valkosipulinkynttä

ripaus timjamia

1 laakerinlehti

2 dl herkkusieniä

Kuumenna öljy ja suikaloitu pekoni padassa. Ruskista pienissä erissä lihakuutiot sekä sipuli ja porkkanalohkot. Lisää vehnäjauhot samalla sekoittaen. Anna jauhojen ruskistua hieman ja lisää neste sekä mausteet. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen noin 40 minuuttia (kunnes liha on kypsää). Lisää hauduttamisen loppuvaiheessa herkkusienet. Tarkista maku.

P.S. Tarjoa tämä Ranskasta peräisin oleva pata keitettyjen perunoiden kera.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 13.12.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0