![]() |
0,5 kg kuutioitua naudanlapaa tai paistia
1 dl suikaloitua pekonia
3 rkl öljyä
1 porkkana
1 sipuli
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl punaviiniä
5 dl lihalientä
2 rkl tomaattisosetta
2 valkosipulinkynttä
ripaus timjamia
1 laakerinlehti
2 dl herkkusieniä
Kuumenna öljy ja suikaloitu pekoni padassa. Ruskista pienissä erissä lihakuutiot sekä sipuli ja porkkanalohkot. Lisää vehnäjauhot samalla sekoittaen. Anna jauhojen ruskistua hieman ja lisää neste sekä mausteet. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen noin 40 minuuttia (kunnes liha on kypsää). Lisää hauduttamisen loppuvaiheessa herkkusienet. Tarkista maku.
P.S. Tarjoa tämä Ranskasta peräisin oleva pata keitettyjen perunoiden kera.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
13.12.2014 Webmaster