Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Kuuma valkosipulikeitto

Valkosipulia, punasipulia, paprikaa ja muita vihanneksia

2 dl pilkottuja liemijuureksia (mm. porkkana, palsternakka, sipuli ja purjo)

10 kpl valkosipulinkynttä

1 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

1 l kasvislientä

1 dl valkoviiniä

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

ripaus kirveliä

2 dl kermaa

Kuori ja paloittele juurekset pieniksi kuutioiksi. Purista valkosipulinkynnet. Hauduta vihanneksia ja valkosipulinkynsiä voissa pari minuuttia. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla sekoittaen. Hauduta keittoa noin 30 minuuttia. Soseuta tehosekoittimessa tai siivilöi vihannekset ja lisää ne soseutuksen jälkeen takaisin keittoon. Tarkista maku. Makua voi parantaa tilkalla kermaa. Koristele keitto hienonnetulla persiljalla.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 27.09.2016 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0