![]() |
2 dl pilkottuja liemijuureksia (mm. porkkana, palsternakka, sipuli ja purjo)
10 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä
1 dl valkoviiniä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus kirveliä
2 dl kermaa
Kuori ja paloittele juurekset pieniksi kuutioiksi. Purista valkosipulinkynnet. Hauduta vihanneksia ja valkosipulinkynsiä voissa pari minuuttia. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla sekoittaen. Hauduta keittoa noin 30 minuuttia. Soseuta tehosekoittimessa tai siivilöi vihannekset ja lisää ne soseutuksen jälkeen takaisin keittoon. Tarkista maku. Makua voi parantaa tilkalla kermaa. Koristele keitto hienonnetulla persiljalla.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
27.09.2016 Webmaster