![]() |
![]() ![]() ![]() |
3 dl tonnikalaa
1 dl riisiä
3 dl vettä
ripaus suolaa
pala kurkkua
1 dl herneitä
10 oliivia
0,5 paprika
Pinnalle:
2 kananmunaa
3 tl hienonnettua tilliä, persiljaa tai ruohosipulia
Kastike:
Ranskalainen öljykastike tai kermaviilikastike
Keitä ja jäähdytä riisi. Keitä kananmunia 10 minuuttia ja laita ne hetkeksi kylmään veteen. Pese kurkku ja paprika ja kuutioi ne. Valuta tonnikalasta liemi. Lado tarjoiluastiaan kerroksittain riisit, herneet, kurkkukuutiot, tonnikala, oliivit ja paprikapalaset. Valmista ranskalainen öljykastike ja kaada se salaatin sekaan. Lohko kuoritut kananmunat ja koristele salaatti niillä. Ripottele pinnalle tilliä, ruohosipulia tai persiljaa.
Ps. Tonnikalasalaattiin käy myös mm. omena, purjo ja herkkusieniviipaleet.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
27.04.2014 Webmaster