Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Tonnikalasalaatti

tonnikalasalaatti
tonnikalasalaatti tonnikalasalaatti tonnikalasalaatti

3 dl tonnikalaa

1 dl riisiä

3 dl vettä

ripaus suolaa

pala kurkkua

1 dl herneitä

10 oliivia

0,5 paprika

Pinnalle:

2 kananmunaa

3 tl hienonnettua tilliä, persiljaa tai ruohosipulia

Kastike:

Ranskalainen öljykastike tai kermaviilikastike

Keitä ja jäähdytä riisi. Keitä kananmunia 10 minuuttia ja laita ne hetkeksi kylmään veteen. Pese kurkku ja paprika ja kuutioi ne. Valuta tonnikalasta liemi. Lado tarjoiluastiaan kerroksittain riisit, herneet, kurkkukuutiot, tonnikala, oliivit ja paprikapalaset. Valmista ranskalainen öljykastike ja kaada se salaatin sekaan. Lohko kuoritut kananmunat ja koristele salaatti niillä. Ripottele pinnalle tilliä, ruohosipulia tai persiljaa.

Ps. Tonnikalasalaattiin käy myös mm. omena, purjo ja herkkusieniviipaleet.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 27.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0