Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Tomaattikeitto

tomaattikeitto
tomaattikeitto tomaattikeitto tomaattikeitto

1 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

5 rkl tomaattisosetta

1 l kasvislientä

1-2 dl riisiä tai suikaloituja liemijuureksia (mm. porkkana, palsternakka, sipuli ja purjo)

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

ripaus yrttimausteita

1 dl kermaa

Kuutioi juurekset ja hauduta ne voissa. Lisää tomaattisose ja jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla sekoittaen. Lisää riisit ja mausteet. Hauduta keittoa noin puoli tuntia. Kaada joukkoon kermaa tai maitoa.

P.S. Tarjoa juustoraasteen kera. Voit käyttää tomaattisoseen tilalla tuoreita tomaatteja tai tomaattimurskaa.

Ylen elävä arkisto tarjoaa: Makupalojen keittopäivä

Makupalojen Timo Nykyrillä ja Janne Pekkalalla oli vuonna 2001 keittopäivä. Tällä kertaa kaksikon padoissa syntyi tomaattijuureskeitto sekä kukkakaali-kylmäsavukeitto. Lisukkeeksi tarjottiin ruisleivästä tehtyjä rapeita leipätikkuja, sekä maalaispatonkia.Makupalat: kukkakaali-kylmäsavukeitto ja tomaattijuureskeitto



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 15.12.2016 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0