![]() |
![]() ![]() ![]() |
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
5 rkl tomaattisosetta
1 l kasvislientä
1-2 dl riisiä tai suikaloituja liemijuureksia (mm. porkkana, palsternakka, sipuli ja purjo)
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus yrttimausteita
1 dl kermaa
Kuutioi juurekset ja hauduta ne voissa. Lisää tomaattisose ja jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla sekoittaen. Lisää riisit ja mausteet. Hauduta keittoa noin puoli tuntia. Kaada joukkoon kermaa tai maitoa.
P.S. Tarjoa juustoraasteen kera. Voit käyttää tomaattisoseen tilalla tuoreita tomaatteja tai tomaattimurskaa.
Makupalojen Timo Nykyrillä ja Janne Pekkalalla oli vuonna 2001 keittopäivä. Tällä kertaa kaksikon padoissa syntyi tomaattijuureskeitto sekä kukkakaali-kylmäsavukeitto. Lisukkeeksi tarjottiin ruisleivästä tehtyjä rapeita leipätikkuja, sekä maalaispatonkia.Makupalat: kukkakaali-kylmäsavukeitto ja tomaattijuureskeitto
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
15.12.2016 Webmaster