![]() |
![]() ![]() ![]() |
0,5 kg jauhelihaa
1 rkl öljyä
1-2 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 kananmuna
1 rkl soijakastiketta
1 tl yrttimaustetta
0,5 tl pippurisekoitusta
paistamiseen:
nokare voita tai hieman öljyä
Laita korppujauhot kermaan turpoamaan. Ruskista silputut sipulit öljyssä. Lisää turvonneiden korppujauhojen joukkoon jauheliha, kananmuna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Maustamiseen on niin monta vaihtoehtoa kuin keksit. Kokeile mausteita varovasti. Anna taikinan maustua ja tasaantua hetki jääkaapissa.
Muotoile taikinasta haluamasi muotoisia pyöryköitä. Pyörittely on helpompaa, kun kastelet kätesi kylmässä vedessä tai öljyssä. Paista pyörykät pannulla tai uunissa 200 asteessa. 15 20 minuuttia. Jos lisäät pyörykät kastikkeeseen, voit ruskistamisen jälkeen kypsentää ne kastikkeessa.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
04.12.2017 Webmaster