![]() |
![]() ![]() ![]() |
Pannukakun valmistaminen aiheuttaa vähemmän käryä ja vähemmän työtä kuin ohukaisten paisto. Lisäkkeeksi sopii yhtä hyvin makea kuin suolainenkin.
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
8 dl maitoa
4 kananmunaa
2-3 rkl margariinia
Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää puolet maidosta. Vatkaa, kunnes seos on tasaista ja paakutonta.
Lisää loppu maito ja anna taikinan olla noin 10 minuuttia, jotta vehnäjauhot ehtivät turvota. Vatkaa joukkoon kananmunat. Laita rasva uunipannulle ja pannu uuniin, kunnes rasva sulaa. Kaada taikina vuokaan.
Paista, kunnes taikina on hyytynyt ja saanut kauniin värin (25-30 minuuttia). Tarjoa pannukakku tuoreiden marjojen tai hillojen kera.
P.S. Näkövammaiselle on helpompaa laittaa pelti ensin uuniin ja kaataa sen jälkeen esimerkiksi kannusta taikina pellille. Jos tekee vain pienen määrän pannukakkua, kannattaa käyttää uunivuokaa. Pannukakun joukkoon sopii hyvin mm. raejuusto.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
19.01.2016 Webmaster