![]() |
![]() ![]() ![]() |
5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
3/4 tl suolaa
1 rkl öljyä
paistamiseen: margariinia
Sekoita maitoon jauhot ja anna turvota 20 minuuttia. Sekoita joukkoon kananmunat, mausteet ja öljy. Vatkaa taikina tasaiseksi.
Kuumenna ohukaispannu ja laita jokaiseen lokeroon vajaa teelusikallinen rasvaa. Kun rasva on kuumaa, pannulle voi laittaa taikinaa. Käytä kauhaa apuna annostelussa. Paista ohukainen molemmilta puolilta tai käännä se rullalle. Laita valmiit ohukaiset tarjoiluvadille pieniin pinoihin, jotta ne pysyisivät lämpiminä. Ohukaiset onnistuvat, jos pannu ja rasva ovat tarpeeksi kuumia. Tarjoa marjojen ja hillojen kera.
P.S. Ohukaispesät on helppo voidella öljyllä ja pullasudilla. Paistamista helpottaa, jos vieressä on miedolla lämmöllä toinen isompi paistinpannu. Kun lettu on kypsynyt toiselta puolelta, nosta se lastalla isoon pannuun samalla kääntäen ja laita uusi taikina pieneen pannuun.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
04.12.2017 Webmaster