![]() |
![]() ![]() ![]() |
Munakkaat ovat helppoja ja nopeita tehdä. Niissä voi käyttää täytteissä omaa mielikuvitusta. Täytteen aineet voi laittaa pannulle kypsymään ja kaataa massan päälle kuten talonpojan munakkaassa. Jos täyte on pehmeää, munakasmassan voi laittaa pannulle ja lisätä täyteaineen päälle, kun se on kypsynyt hetken.
Perusseos: (yhdelle)
2-3 kananmunaa
1 rkl vettä tai maitoa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 rkl voita
Sekoita aineet keskenään lukuunottamatta voita. Kuumenna paistinpannu ja laita voi pannulle. Kun voi on sulanut, lisää munakasmassa. Anna munakkaan kypsyä siten, että aluksi keräät hyytynyttä massaa välillä rauhallisin liikkein keskelle. Jos haluat laittaa täytettä, lisää se nyt. Kun munakas on aika kypsää, kerää se kahvan vastakkaiselle sivulle. Anna hautua hetki lieden reunalla. Ota tukeva ote pannunkahvasta ja laita toisella kädellä lautanen pannun päälle. Kiepauta siten, että lautanen jää alle, jolloin munakas tipahtaa siihen.
Munakkaan täytteen valmistuksessa voi käyttää mielikuvitusta. Täytteeksi sopivat mm. kasvis ym. muhennokset, kinkku tai juustoraaste.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
30.07.2014 Webmaster